≫ 

Na Majorci osvanuo grafit posvećen Davidu Dragičeviću: Oglasila se i majka stradalog mladića

Ni danas, više od godinu i po dana od smrti, ne zna se kako je David preminuo

  • 23

Stefan Mihajlović iz Banjaluke na Majorci je nacrtao grafit posvećen tragično stradalom mladiću Davidu Dragičeviću, čija smrt do dan danas nije razjašnjena.

Mihajlović je poznat po tome što odlično crta grafite, a svoje delo iz Španije je objavio na Fejsbuk profilu uz poruku "RIP".

Grafit je za kratko vreme izazvao veliki broj reakcija i dobio poruke podrške, a ispod posta ređali su se komentari, kao što su "Bravo", "Svaka čast", "Naježila sam se! Kapa dole!" i mnogi drugi.

Oglasila se i Davidova majka Suzana, koja je zahvalila umetniku i napisala da je "divno delo".

Ko je bio David Dragićević?

David Dragičević, bio je 21-godišnji student elektrotehnike iz Banjaluke. Rođen je 31. januara 1997. godine, a nestao je u noći između 17. i 18. marta 2018. godine, nakon što se udaljio iz porodične kuće prema centru grada.

Njegov nestanak je prijavljen policiji 18. marta 2018. godine.

David Dragicevic, banjaluka, Banja Luka, David Dragićević/ Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

Dana 24. marta oko 11:45 časova telo Davida Dragičevića pronađeno je na ušću pritoke Crkvene u reku Vrbas kod tvrđave Kastel u Banjaluci.

Prvobitnom policijskom istragom je utvrđeno da je smrt nastala utapanjem, ali bez elemenata krivičnog dela, da bi tužilac nakon tri meseca, 28. juna 2018, doneo naredbu o sprovođenju istrage protiv nepoznatih počinilaca zbog osnova sumnje za ubistvo.

Tome je direktno zaslužna istrajnost njegovih roditelja da dokažu da smrt njihovog sina nije slučajna. David je sahranjen 7. aprila 2018. godine u 14 časova na banjalučkom Novom groblju.

U martu 2019. godine Davidovo telo je ekshumirano i prevezeno u austrijski gradić Viner Nojštat, gde je posle nekoliko dana sahranjen.

Ni danas, više od godinu i po dana kasnije, ne zna se kako je David umro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    11. januar 2020 | 20:44

    Mali je bio drogeras ali ono sto je njegov otac zaboravivsi pokojnog sina hteo sa trulom izdajnickom opozcijom da uradi toliko meseci je pravio buvljak u BL boreci se zajedno sa muslimanima da skine vlast.

  • Zabar

    11. januar 2020 | 20:28

    Njegov otac rece ima snimak,pa gde je? Sta je sve pricao da ima dokaze,sta bi s dokazima? Malo falilo da krv padne zbog ovoga malog.

  • Aca

    11. januar 2020 | 20:36

    Opet krecu na RS smislili nesto novo!!!Ovo je isto ono kad kazu da je Kim pobio porodicu sto nemaju njegovu sliku ahahahahhaa to samo Englezi i Ameri mogu smislit!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA