• 21

20.000 ljudi šetalo Podgoricom. Moleban služio otac Jovan iz Beograda: "Srce me je vuklo"

Litija kroz Podgoricu bila je predvođena sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve

  • 21

U Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici održan je moleban nakon kojeg je ulicama Podgorice krenula litija, predvođena sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve.

Ispred hrama početak molitvenog hoda čekalo je oko 20.000 građana, preneli su mediji.

Podgorica, moleban

Foto: Vijesti

Moleban je služio otac Jovan Babić iz Beograda, kog je, kako piše Sputnjik, "srce vuklo" da večeras bude u Podgorici. Nakon molebana je ulicama Podgorice krenula litija, predvođena sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve.

Podgorica, moleban

Foto: Vijesti

Protojerej stavrofor Dragan Stanišić je ispred crkve Svetog Đorđa u Podgorici poručio svima koji se pitaju šta će biti sa litijom - da će se skupljati i sabirati dok ih ne bude toliko da sve one odluke i misli koje imaju ne pozdrave i "ovi koji ih ne podnose i kojima smetaju".

Ispred Hrama je došlo nekoliko hiljada građana, koji su danas peške krenuli iz Orljeva. Njihov dolazak propraćen je velikim aplauzom prisutnih građana, pišu Vijesti.

Na mirnu protestnu šetnju stigli su i iz plemena  Kuči, koji su danas peške krenuli za Podgoricu.

Molitvenu litiju sa ikonama i crkvenim barjacima od Hrama do Crkve Svetog Đorda pod Goricom i nazad do Hrama predvodi episkop dioklijski Metodije.

Pored Podgorice, litije i šetnje organizovane su u Bijelom Polju, Beranama, Baru, Plužinama, Nikšiću, Žabljaku, Danilovgradu...

Podgorica, moleban

Foto: Vijesti

Više hiljade građana učestvovalo je na današnjoj litiji u Baru, koju je predvodio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, prenose crnogorski mediji.

Posle molebana u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Bijelom Polju, večeras je, posle sedmodnevnog prekida zbog Božića, ponovo krenula litija do Crkve Svetog Nikole u Nikoljcu.

Mirna šetnja zbog izglasanog Zakona o slobodi veroispovesti, u tom gradu će biti organizovana svake nedelje i četvrtka, navode "Vijesti".

(Telegraf.rs/ Vijesti/Tanjug)

Komentari

  • Kiki

    Samooo istrajteeee bracooo

  • Rs

    "Moleban za početak Pravoslavne Nove godine i molitveni skup podrške našem stradalnom narodu u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji i svim srpskim krajevima održaće se 13. januara na Platou ispred Hrama Svetog Save u 23.30", navodi se u saopštenju Srpske pravoslavne crkve.

  • CG

    Sto ne napisete da je danas u svim gradovima, sirom crne gore na ulicama bilo preko 100 000 ljudi, da ce ovim tempom brzo pola crne gore biti na nogama.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima