≫ 

20.000 ljudi šetalo Podgoricom. Moleban služio otac Jovan iz Beograda: "Srce me je vuklo"

Litija kroz Podgoricu bila je predvođena sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve

  • 21
Podgorica, moleban Foto: Vijesti

U Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici održan je moleban nakon kojeg je ulicama Podgorice krenula litija, predvođena sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve.

Ispred hrama početak molitvenog hoda čekalo je oko 20.000 građana, preneli su mediji.

Podgorica, moleban Foto: Vijesti

Moleban je služio otac Jovan Babić iz Beograda, kog je, kako piše Sputnjik, "srce vuklo" da večeras bude u Podgorici. Nakon molebana je ulicama Podgorice krenula litija, predvođena sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve.

Podgorica, moleban Foto: Vijesti

Protojerej stavrofor Dragan Stanišić je ispred crkve Svetog Đorđa u Podgorici poručio svima koji se pitaju šta će biti sa litijom - da će se skupljati i sabirati dok ih ne bude toliko da sve one odluke i misli koje imaju ne pozdrave i "ovi koji ih ne podnose i kojima smetaju".

Ispred Hrama je došlo nekoliko hiljada građana, koji su danas peške krenuli iz Orljeva. Njihov dolazak propraćen je velikim aplauzom prisutnih građana, pišu Vijesti.

Na mirnu protestnu šetnju stigli su i iz plemena  Kuči, koji su danas peške krenuli za Podgoricu.

Molitvenu litiju sa ikonama i crkvenim barjacima od Hrama do Crkve Svetog Đorda pod Goricom i nazad do Hrama predvodi episkop dioklijski Metodije.

Pored Podgorice, litije i šetnje organizovane su u Bijelom Polju, Beranama, Baru, Plužinama, Nikšiću, Žabljaku, Danilovgradu...

Podgorica, moleban Foto: Vijesti

Više hiljade građana učestvovalo je na današnjoj litiji u Baru, koju je predvodio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, prenose crnogorski mediji.

Posle molebana u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Bijelom Polju, večeras je, posle sedmodnevnog prekida zbog Božića, ponovo krenula litija do Crkve Svetog Nikole u Nikoljcu.

Mirna šetnja zbog izglasanog Zakona o slobodi veroispovesti, u tom gradu će biti organizovana svake nedelje i četvrtka, navode "Vijesti".

(Telegraf.rs/ Vijesti/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    12. januar 2020 | 20:14

    Cemu sve to?Koii je cilj?Zakon je donet i prosao je i ovime nista necete postici kad budu poceli da salju policiju i izvrsitelje po crkvama i manastirima da za pocetak pocnu da plene relikvije...jalova je ovo pobuna.Milo je izvrsio poslednji zadatak koji mu je dat sa zapada od rasturanja drzave sa Srbijom,ulaska u nato bez referenduma,ukidanje cirilice,uvođenje siptara u politiku i drustvo i sada brisanje Srba iz Crne gore i dobija dizivotnu vladavinu mafijaskom dezavom.Samo skidanje njega s vlasti moze vas spasiti.

  • Bravoooo!

    12. januar 2020 | 20:12

    ŽIVELI BRATSTVO KUĆI! JUNACI SU TO MARKA MILJANOVA.

  • Bane

    12. januar 2020 | 20:27

    Nema nista od tog skupljanja,nista se nece promenuti. Jedina promena moze da se desi ukoliko sav narod zasuče rukave i krene da menja zakon.drugačije NE MOZE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA