Ubio iz osvete ljude poznate po trgovini drogom, znao je šta radi: Tužilaštvo o masakru u Splitu

Državno tužilaštvo ističe da je osumnjičeni u trenutku napada bio svestan šta radi i koliku opasnost predstavlja

  • 7
Hrvatska, višestruko ubistvo, Igor Nađ ubijene Maja Josipa Tojagić Foto: Tanjug/FaH/ Damir Sencar

Filipu Zavadlavu, osumnjičenom za trostruko ubistvo u Splitu, određen je jednomesečni pritvor, a povodom toga, oglasilo se i Državno tužilaštvo (DORH).

DORH navodi da je motiv za zločin za koji se tereti bila osveta prema ljudima koji se navodno bave trgovinom drogom.

Tužilaštvo ističe da je osumnjičeni 25-godišnjak 11. januara "protivpravno nabavio automatsku pušku s većom količinom metaka" i  prema prethodno donesenoj odluci i planu hteo da se osveti osobama poznatim po trgovini drogom, koji su iznuđivali, pretili i fizički napadali njegovog brata i njega lično.

Šta se (zapravo) desilo tog dana?

Tužilaštvo je, takođe, opisalo u saopštenju kako je došlo do napada.

- Osnovano se sumnja da je okrivljeni 25-godišnjak oko 15.35 sati naoružan navedenom puškom došao na područje Velog Varoša u Splitu i, kad su se u kretanju na motociklu marke Jamaha pojavili vozač (25) koji je upravljao navedenim motociklom i suvozač (38), u nameri da ih liši života, prema njima ispalio više hitaca. Na licu mesta od zadobijenih rana preminuo vozač (25) dok je suvozač (38) zadobio teške telesne povrede od kojih je preminuo u Kliničkom bolničkom centru Split - piše DORH.

U saopštenju se navodi da se osumnjičeni Zavadlava posle napada uputio ka obližnjoj ulici, u kojoj je na motociklu marke Suzuki zatekao muškarca (25) i ispalio više hitaca na njega i ubio ga.

Filip Zavadlav Foto: Facebook/Filip Zavadlav

Znao je šta radi

DORH ističe da je osumnjičeni u trenutku napada bio svestan šta radi i koliku opasnost predstavlja.

- Prilikom ispaljivanja velikog broja hitaca osumnjičeni je, osnovano se sumnja, bio svestan da time dovodi u opasnost život, telo i imovinu većeg broja ljudi i vozila koja su se tuda kretala, što se i dogodilo jer je usled toga došlo do oštećenja automobila marke Hjundai Matriks kojim je u tom trenutku upravljao vozač sa dvoje putnika - stoji u saopštenju tužilaštva i navodi se da su u napadu oštećena i vrata kuća u blizini.

Zavadlav je posle napada uhapšen oko 18.20 sati, i lišen je slobode.

Nije u stanju da da izjavu

Tužilaštvo navodi u saopštenju da je psihijatar istakao da zbog psihičkog stanja Zavladav u ovom trenutku "nije u mogućnosti da da izjavu, kao ni da prati tok rasprave i učestvuje u predlaganju dokaza i da se savetuje sa pravnim braniocem.

- Veštak je mišljenja da osumnjičeni nije raspravno sposoban i kako je potrebno da bude upućen na psihijatrijski tretman u bolnicu za osobe lišene slobode.

(Telegraf.rs, index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lemi

    13. januar 2020 | 16:44

    Tuzilastvo: ,,znao je sta radi'', pa i bitange su znale sta rade i da je vrlo to opasno zanimanje, svesno su usli u rizik...

  • Demi

    13. januar 2020 | 16:54

    Dečko je, logično, u šoku. Ovo je sve bilo izuzetno šokantno i za nas što čitamo a kamoli za njega kao izvršioca. Još su u pitanju zli i opaki likovi na koje je mogao da udari samo neko ko ima veliko srce (ako se to tako kaže).

  • svakom loncu poklopac!

    13. januar 2020 | 17:46

    Tako je decko , da se cesce ovo desava manje bi bilo “krimosa” i dilera - trovaca omladine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA