• 1

Trostruki ubica iz Splita bi potpuno mogao da izbegne zatvor

Ukoliko Filipa proglase za neuračunljivog, on neće biti osuđen na zatvorsku kaznu

  • 1

Poznati hrvatski advokat Branko Šerić, koji je na poziv građana članova grupe podrške Filipu Zavadlavu, osumnjičenog za trostruko ubistvo u Splitu preuzeo njegovu odbranu, odlučio je da odustane od žalbe na pokretanje istrage i određivanje istražnog zatvora kako bi se što pre sprovelo psihijatrijsko i psihološko veštačenje njegovog branjenika.

Naime, ukoliko se pokaže da Filip Zavadlav nije uračunljiv, sud neće utvrđivati njegovu kaznenu odgovornost, nego će mu odrediti lečenje, a ono ne sme da traje duže od pet godina. U protivnom, preti mu višegodišnja zatvorska kazna. Ukratko - moguće je da Filip Zavadlav, koji je kalašnjikovom u Splitu ubio trojicu ljudi, potpuno izbegne zatvor, piše "Index.hr".

List podseća da je svojevremeno vinkovački advokat Darko Zadro proglašen neuračunljivim, pa nije služio zatvorsku kaznu zbog ubistva počinjenog u septembru 2011. godine, nego je lečen u bolnici Vrapče.

Podsetimo, Zavadlav je u subotu kalašnjikovom ubio trojicu muškaraca u samom centru Splita.

Dva muškarca su umrla na licu mesta, a treći je umro nešto kasnije u bolnici. Na motoru je, prema informacijama koje su se dosad pojavile, ubio pogrešnu osobu jer su osoba koju je navodno želeo da ubije i drugi muškarac su zamenili motore.

Policija je dva sata i 45 minuta nakon ubistva uhapsila Zavadlava i protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog trostrukog ubistva i određen mu je pritvor.

Imao teško detinjstvo

U medijima su se pojavile brojne informacije o Filipovom teškom odrastanju i problemima u njegovoj porodici. Pisalo se o presudi protiv majke koja je zlostavljanja dece, braći narkomanima, problemima s ocem, a s brojnim teškoćama u toj splitskoj porodici godinama su upoznati i u Centru za socijalni rad.
Prema raspoloživim informacijama, od tri brata jedino Filip nije bio zavisnik od droge. S druge strane, ubijena trojica, kako se saznaje, bili su dileri s kojima je probleme imao prvo jedan od Filipove braće, a potom i on jer je pokušao da ga zaštititi.

Građani Filipu pružaju podršku

Članovi grupa koje se na društvenim mrežama okupljaju podstaknuti željom za pružanjem pomoći mladom ubici spominju ga kao žrtvu i žele, kako navode, da mu daju drugu priliku. Ukazuju na činjenicu da se nije drogirao, te da se odvojio od porodice i otišao da živi kao podstanar, kao i da je našao posao.

Video: Kraj krvave drame u Splitu

(Telegraf.rs/Index.hr)

Komentari

  • BEKI

    On nije ubica vec cistac grada Splita od komaraca koji dosadjuju narodu, kad ih vlast necisti vec stiti, mora neko od gradjana, novi Matija Gubec.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima