≫ 

Ubica iz Splita u izolaciji: Filip smešten sam u ćeliju, majka kaže da se boji za njega

Trostrukom ubici iz Splita u zatvoru niko ne sme da priđe, njegova majka kaže da žali porodice ubijenih

  • 4
Filip Zavadlav Foto: Facebook/Filip Zavadlav

Trostruki ubica iz Splita Filip Zavadlav (25) smešten je u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu i čeka na psihijatrijsko veštačenje. 

- Odrekao sam se prava na žalbu na rešenje o sprovođenju istrage i žalbe na rešenje o određivanju istražnog zatvora. To sam učinio kako se postupak ne bi stopirao i kako bi se što pre odredilo psihijatrijsko veštačenje mog klijenta. Rešenje o istrazi postalo je pravosnažno i sad nema prepreke da se odmah izda nalog za njegovim psihijatrijskim veštačenjem - objasnio je advokat Branko Šerić.

Takođe, dok rešenje o sprovođenju istrage ne postane pravosnažno, sudija istrage ne može da krene s ispitivanjem svedoka. Zavadlav je, podsećamo, u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i posebno teških okolnosti krivičnog dela. Ova druga tačka izuzetno se retko određuje.

Kako su posete zatvorskoj bolnici dozvoljene ponedeljkom i sredom, advokat Zavadlava ne može da poseti pre ponedeljka. Mladić, koji je u subotu rafalima iz automatske puške pokosio trojicu usred dana u centru Splita, nalazi se, kako prenose hrvatski mediji, u svojevrsnoj izolaciji.

Split ubica Filip šetao kroz grad sa oružjem u rukama Printskrin: Facebook/Policija zaustavlja-SPLIT

Naime, sam je u ćeliji i sam ide u šetnju. Obezbeđenje je tako organizovano kako mu niko ne bi prišao niti sme da kontaktira s drugim pritvorenicima i(li) zatvorenicima. Odgovorni žele da eliminišu mogućnost bilo kakvih incidenata u kojima bi Zavadlav bio meta ili, možda, nekoga napao. Vrlo verovatno se nalazi i pod posebnim merama opreza. To znači da ga pravosudni policajci drže na oku i proveravaju kako je i šta radi u ćeliji češće nego što je inače uobičajeno kako ne bi uspeo sebi da naudi.

Majka kaže da je u strahu za Filipa

- Bojim se za njega, bojala sam se i pre nego se dogodila tragedija - kaže za "24sata.hr" Etel Zavadlav, majka trostrukog ubice. Ona je sada u inostranstvu i, kako kaže, teško joj je da razgovara bez konzultacija s advokatom.

Ona nije želela da odgovara na pitanja o detinjstvu i odrastanju svojih sinova, kao ni o navodima o njihovom zlostavljanju. Nije spominjala ni svoj navodni boravak u zatvoru.

- Odgovorim li na ostala pitanja, to će omesti i istragu i odbranu. Samo još imam da dodam ovima koji me osuđuju, da nisu stvari uvek onakve kako izgledaju - kazala je Etel.

Ona dodaje da ju je strah za sina koji se našao okružen svetom droge.

- Bojim se za Filipa, bojala sam se i pre nego se dogodila tragedija. Činio je sve što je mogao, kao i ja, da se makne iz zlog društva. Do sad nije dalo rezultata, i evo - dogodila se tragedija - kaže Etel koja je i sama prošla kroz pakao narkotika.

Žao joj ubijenih

- Imala sam problem sa zavisnošću, ali sam nekoliko godina provela u komuni i uspešno sam rehabilitovana. Tamo sam upoznala istinu o evanđelju Isusa Hrista, i otad sam čista. Uprkos mnogim naporima da uspostavim miran život za moje sinove i sebe daleko od Splita, a stvarno sam se trudila - to mi nije pošlo za rukom - rekla je Etel koja je izjavila saučešće porodicama ubijenih.

- Ja sam, naravno, uz mog sina, koji je strašno zlo počinio u rastrojstvu, ali uopšte mi nije drago kad se pljuje po pokojnim momcima. Čitam hrpu takvih gnusnih komentara, u stilu - neka ga, to je i zaslužio, smeće... Shvatate li koliko je to odvratno? Meni ih je žao, i Marina, i Jure, i drugog Marina kojeg nisam poznavala. Žao mi je i njihovih najbližih. Što god oni, ili vi svi, o meni mislili sad, žao mi ih je. I oni su nečiji sinovi i braća. Moja bol nije manja nego njihovih roditelja, verujte mi - tvrdi majka ubice.

Ona je zamolila porodice da oproste njenom sinu.

- On je to učinio pomućene pameti. Stvarno bih rado robijala umesto Filipa - poručila je Etel Zavadlav.

Video: Kraj krvave drame u Splitu

(Telegraf.rs/24sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    16. januar 2020 | 09:06

    Gospođo, o čemu pričaš sad??? Ti si od njega napravila ubicu i sve ono što ne treba. Da li se sjećaš šta si mu u djetinjstvu radila? Ili si zaboravila. Djetinjstvo je otac čovjekove ličnosti.

  • Hag

    16. januar 2020 | 08:59

    Pa normalni da se boji jel sto je ubio ovu trojicu i oni imaju oceve,bracu,prijatelje

  • Ti

    16. januar 2020 | 09:42

    Majka ,nisi izlecena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA