Pronađeno 14 plovila vrednih više od milion evra: Velika akcija crnogorske policije

Sprovedene su dve operacije "Stolen Boat" u priobalju Jadranskog mora, Skadarskog jezera i reke Bojane

  • 0

Policija u Crnoj Gori je tokom prošle godine pronašla 14 ukradenih plovila i dva vanbrodska motora ukupne vrednosti oko 1.087.000 evra, saopštila je Uprava policije.

Granična policija Crne Gore je u zajedničkim akcijama sa partnerskim službama u protekloj godini postigla zapažene rezultate na pronalaženju i identifikaciji otuđenih plovila.

- Sprovedene su dve operacije "Stolen Boat" u priobalju Jadranskog mora, Skadarskog jezera i reke Bojane, a tom prilikom je pronađeno 14 ukradenih plovila i dva vanbrodska motora ukupne vrednosti oko 1.087.000 evra. Sektor granične policije je planirao operacije u dve faze, u maju i avgustu 2019. godine i u određenim slučajevima ostvario koordinaciju i saradnju sa Sektorom kriminalističke policije, Lučkom kapetanijom i Višim državnim tužilaštvom -navodi se u saopštenju Uprave policije.

Informacije su razmenjivane i sa Glavnom jedinicom za ukradena plovila u Konstancu (Nemačka), Obalskom stražom SAD, Graničnom policijom Velike Britanije i Italijanskom Guardia di Finanze.

(Telegraf.rs/CDM)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA