Opet odloženo suđenje Smiljani Srnec: Neće ni danas svedočiti o ubistvu sestre

Odbrana je predložila novo psihološko i psihijatrijsko veštačenje i ponovno ispitivanje nekih svedoka

  • 0

Gotovo godinu dana nakon otkrića leša Jasmine Dominić skrivanog 19 godina u zamrzivaču porodične kuće u Palovcu pokraj Varaždina, njena sestra Smiljana Srnec trebalo je danas da iznese svoju obranu na suđenju za ubistvo. Međutim, to je opet odloženo.

Odbrana je predložila novo psihološko i psihijatrijsko veštačenje i ponovno ispitivanje nekih svedoka. Optužba se tome usprotivila smatrajući to pokušajem otezanja suđenja utvrdivši da ti svedoci nemaju šta novo reći.

Obrana je takođe zatražila da se kao nezakonit izdvoji zapisnik o policijskom uviđaju jer njemu nisu prisustvovali svedoci.

Sud je uzeo pauzu i odbio zahtev odbrane o izuzimanju zapisnika o uviđaju smatrajući da je policija sprovodila hitnu dokaznu radnju. To je, ipak, odbrani kupilo još malo vremena jer imaju pravo žalbe o kojoj odlučuje viši sud.

Smiljana Srnec u varaždinskom je pritvoru još od kraja februara 2019. godine, a na suđenju su ispitani svi svedoci te je danas trebalo da se čuje njena odbrana i završne reči.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA