Na Jahorini zabeleženo povećanje prometa za 50 odsto

Olimpijski centar Jahorina je prvi u regionu pustio skijalište u rad, već 4. decembra skijaši su započeli uživanje u svom omiljenom zimskom sportu i do danas je na ovoj planini ostvareno više od 650.000 zimskih vožnji

  • 0
Olimpijski Centar Jahorina Foto: Marija Nišić

Zabeleženo je povećanje čak i u odnosu na prethodnu zimsku sezonu koja je zapamćena kao najuspešnija ikada. Povećao se i broj skijaša, ali i promet ovog centra za čak 50 odsto što je ozbiljan pomak. Uprkos nedostatku prirodnog snega ski sezona na Jahorini, zahvaljujući isključivo sistemu osnežavanja i dobroj organizaciji, ima tendencije da premaši sve dosada postignute rezultate.

OC Jahorina Foto: Marija Nišić

U drugoj polovini meseca januara se očekuju nove snežne padavine koje će doprinijeti još boljim uslovima za skijanje, ali i različite manifestacije zabavnog karaktera kao i popusti na ski karte. Popusti u terminima 20.-24. od 20 odsto i od 27. do 31. od čak 30 odsto na sve ski karte koje se kupe i iskoriste u toku navedenih datuma, dok će 19.1. tradicionalno biti obeležen i World Snow Day kada će popust na ski karte za decu iznositi 50%. Dobra zabava će se nastaviti i 25. januara od 14 časova kada je zakazana druga po redu Apres ski žurka sa Amadeus bandom nakon koje će uslediti spektakl za sve prisutne, a to je Ski demo show.

Olimpijski Centar Jahorina Foto: Marija Nišić

Ski centar Jahorina raspolaže sa ukupno 45 kilometara staza za alpsko skijanje i jedan je od najmodernijih ski centara u regionu, za ovaj centar važi pravilo najboljeg odnosa cene i kvaliteta. U novu sezonu su ušli bogatiji za kabinsku gondolu i 5 km novih ski staza koje nose naziv po najpoznatijem srpskom teniseru Novaku Đokoviću. Zamenjene su stare instalacije i izgrađen je Olimpijski bar na vrhu planine, Olimpijski plamen je svečanim paljenjem označio početak sezone i od tada gori i ističe epitet „olmpijski“ koji ova planina sa ponosom nosi već 36 godina. Sve novo i moderno u kombinaciji sa tradicijom koju Jahorina neguje čini je atraktivnom za posetioce i rezultira 100 odstotnom popunjenosti smeštajnih kapaciteta tokom cele sezone.

Olimpijski Centar Jahorina Foto: Marija Nišić

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA