Isplivali detalji silovanja u Zagrebu: Namamio Slovakinju u sobu punu kaiševa i metalnih hvataljki

Pre njenog dolaska u stanu je postavio kamere, a na policama na vidljivom mestu

  • 3

Jedan Britanac (49) nepravosnažno je osuđen na dve godine zatvora na Županijskom sudu u Zagrebu zbog silovanja, piše 24sata.hr.

Sve se, kako se navodi, dogodilo sredinom jula prošle godine u iznajmljenom stanu na području Zagreba. Svoju žrtvu, inače Slovakinju, Britanac je upoznao na internetu preko aplikacije za upoznavanje. Nakon što su stupili u kontakt, nagovorio ju je da dođe u Zagreb u stan koji je unajmio dan ranije.

Pre njenog dolaska u stanu je postavio kamere, a na policama na vidljivom mestu, ostavio je kožne kaiševe, kablove i metalne hvataljke, za koje je žrtva na sudu rekla da su izgledale kao hirurška klešta.

Nakon što je Slovakinja doputovala u Zagreb, Britanac ju je odveo u stan u kom je pripremio razna sredstva za vezivanje. Kad ih je žrtva primetila i uplašila se te ga pitala šta će mu to, rekao joj je da "ga neke devojke ne slušaju pa mora da ih vezuje".

Zapretio joj je da je neće dva dana pustiti iz stana ako ne bude poslušna. Dao joj je i dva papira s uputstvima za koje joj je rekao da su pravila ponašanja kojih mora da se pridržava.

Kada je videla da je vrlo ozbiljan, žrtvu je uhvatila panika te je počela da ga moli da je pusti. Ali, on ju je čvrsto uhvatio za podlakticu i zaključao vrata kako ne bi mogla da izađe. Iako je plakala i preklinjala, nije se smilovao. Naredio joj je da se smiri i tražio da imaju polni odnos. Uprkos protivljenju i plakanju, dirao ju je po genitalijama.

U kaznu će da mu bude uračunato oko mesec dana koliko je proveo u istražnom zatvoru nakon hapšenja. Iako su ga uredno pozvali, optuženik se nije pojavio na izricanju presude. Navodno je već napustio zemlju.

Osim "spravica za vezivanje i mučenje", istražitelji su u stanu pronašli i video-kasetu, koju su pregledali na sudu. Sa snimka, koja traje više od 50 minuta i koja je zabeležila samo deo događanja u stanu, moglo je da se vidi da žrtva, i kad pristaje da dođe do sobe, plače, kleči i govori: "Zašto? Zašto?".

Britanac je poricao delo i tvrdio da ni ginekološki nalaz, ni biološko veštačenje ne potvrđuju da je bilo silovanja.

Video: Žene u Indiji mogu da se naopružaju torbicama protiv silovanja

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ines

    29. januar 2020 | 11:15

    Kako je namamijo jel slatkisima...Cim muskarac zove zenu u kucu zna se sta hoce

  • .....

    29. januar 2020 | 10:54

    Ocigledno da je bolesnik gledao "50 nijanse sive"... 2 godine, minimum 10g

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA