≫ 

Crna Gora na oprezu: Pod nadzorom pet radnika iz Kine zbog koronavirusa

Rade im se pregledi na 12 sati

  • 5
Koronavirus, crna gora

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Kineska kompanija, koja gradi deonicu autoputa u Crnoj Gori, saopštila je da se pet radnika koji su se nedavno vratili iz Kine nalaze pod medicinskim nadzorom i da nemaju simptome koronavirusa.

Iz kompanije ističu da se njihovo zdravstveno stanje proverava svakih 12 sati.

Iz te kompanije su za podgorički Dan rekli da, prema Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, mere zdravstvenog nadzora podrazumevaju svakodnevno praćenje simptoma i znakova određenih bolesti tokom trajanja mogućeg perioda inkubacije.

- Pet radnika  koji su se nedavno vratili iz Kine nalaze se pod merama zdravstvenog nadzora. Oni imaju medicinske preglede na 12 sati a tokom dana imaju i nekoliko anketa preko kojih pratimo promene njihovog opšteg zdravstvenog stanja - objasnio je doktor Srboljub Ðorđević, specijalista opšte prakse u ambulantama te kompanije.

On kaže da za sada kod radnika koji su pod zdravstvenim nadzorom nema znakova infekcije gornjih respiratonih puteva i pogoršanja opšteg stanja.

VIDEO: 2 simptoma koja mogu ukazati na to da ste oboleli od koronavirusa, a ne od sezonskog gripa

(Telegraf.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA