≫ 

"Đaci plaču za učiteljicom": Nastavnica iz Bara za "Telegraf" o suspenziji zbog "štrumpfova"

Imam ogromnu podršku roditelja dece, koji planiraju u ponedeljak da imaju sastanak sa direktorkom gde će tražiti da se vratim na radno mesto, kaže učiteljica

  • 5
Rada Višnjić, učiteljica Foto: Facebook/Rada Višnjić

Zbog odluke da budem suspendovana ispaštaju samo deca i to je na njihovu štetu, kaže za Telegraf.rs učiteljica iz Bara Rada Višnjić.

Ona je suspendovana pošto je na društvenoj mreži Fejsbuk podelila fotografiju na kojoj su njeni đaci pokazali crteže "štrumpfova", dok se iza likova iz crtanog filma nalaze boje trobojke. Ceo slučaj podelio je javnost u Crnoj Gori.

- Imam ogromnu podršku roditelja dece, koji planiraju u ponedeljak da imaju sastanak sa direktorkom gde će tražiti da se vratim na radno mesto, jer ne žele da deca ispaštaju. Zbog ovog slučaja mališani su u zaostatku sa gradivom - rekla je za naš portal učiteljica iz OŠ "Jugoslavija", dodavši da se do sada promenilo nekoliko nastavnika koji su predavali njenim đacima.

- Deca plaču za učiteljicom, a roditelj žele da objasne rukovodiocima u školi da nisam nacionalista i žele što pre da se vratim na posao - dodala je ona.

Ona je objasnila da ovaj slučaj nema veze sa nacionalizmom, te je istakla da ima odlične odnose sa svima - Srbima, Albancima ili muslimanima, kao i da je slučaj sa "štrumpfovima" preuveličan.

Deca, Crna Gora, veliki strumf Foto: m.cdm.me

- Sa decom sam u aprilu 2018. godine priredila jednu tačku uz albansku pesmu, što govori da nemam veze sa nacionalizmom. Tenzija je stvorena oko trobojke, potpuno bez razloga. Trobojka nije zastava, štrumpf nije zastava - rekla je učiteljica.

Učiteljica iz Bara rekla je da je discplinski postupak u toku, te da bi trebalo da bude gotov u narednih 15-ak dana. Ona je istakla da joj podrška stiže sa svih strana Crne Gore, ali i sveta.

- Imam podršku cele Crne Gore, Srbije, čak sam dobila reči ohrabrenja iz Nemačke, Švedske, Italije, Bosne i Hercegovine, Rusije... Pre suspenzije imala sam oko 60-ak prijatelja na Fejsbuku, sada ih imam oko 700, 800, nema odakle nisam dobila podršku - kaže Višnjić za Telegraf.rs.

Ova prosvetna radnica rekla je da uživa podršku i kolega širom zemlje, te je istakla da će "prosveta reagovati ukoliko disciplinski postupak ne bude rešen u njenu korist".

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA