≫ 

Bebu ostavila kraj puta na minus pet: Majci iz Dervente preti tri godine zatvora

Dvomesečni dečak bio na pedijatriji od 24. januara

  • 2
Ostavljena beba, napuštena, Kučevo, Hitna pomoć

Foto: Shutterstock

Posle šest dana provedenih na pedijatriji dobojske bolnice "Sveti apostol Luka", ostavljeni dvomesečni dečak iz Dervente napustio je ovu zdravstvenu ustanovu u pratnji staratelja.

U bolnici su brinuli o njemu od 24. januara, kada ga je 22-godišnja majka V. N. rano ujutro, na minus pet stepeni, ostavila u korpi na otvorenom, u haustoru između zgrada naselja Sajmište u Derventi.

Direktorka derventskog Centra za socijalni rad Maja Popović, u cilju zaštite interesa deteta i tajnosti podataka, nije mogla da otkrije ko će brinuti o bebi i njenom dvogodišnjem bratu.

- Sve je odrađeno u najboljem interesu deteta. Ostali organi vode postupke. Šta će se dalje dešavati u odnosu na majku, to nije naš domen. Važno je da je dete zbrinuto - rekla je Popovićeva, potvrdivši da beba nije vraćena majci, ali da je zajedno sa starijim dvogodišnjim bratom.

Dvomesečnu bebu, koju je majka ostavila pravdajući se nemaštinom, pronašla je Mirjana Jevtić, čistačica iz obližnjeg kafića.

Policija je zbrinula bebu, a posle samo dva sata uspela je da pronađe i identifikuje odbeglu majku. Okružno javno tužilaštvo je njen postupak okvalifikovalo kao krivično delo napuštanja deteta, zbog čega joj preti novčana kazna ili zatvorska kazna do tri godine.

Video: Policajci spasili bebu koju je majka monstrum stavila u kesu i bacila

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    1. februar 2020 | 03:02

    Novcana kazna Ili zatvor 3 God??? To treba zatvoriti I ne pustati 50 God.

  • Ivica

    1. februar 2020 | 06:00

    Kakva je to majka pa ni kuja ne ostavlja kucice da li je moguce da su svi ljudi cunuti u toj Derventi kao i onaj Zola "ponosni"predstavnik nje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA