≫ 

Nije primljeno dete sa koronavirusom u tuzlanskoj bolnici: "To je dezinformacija"

Odmah nakon što je ustanovljena sumnja o mogućoj zarazi koronavirusom, menadžment UKC Tuzla izdao je naredbe o zaštiti svih radnika i pacijenata, koji su dužni da nose maske

  • 0
Koronavirus Foto: Tanjug/AP

Iako su se prvo pojavile informacije da je na Infektivnoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla hospitalizovano dete sa simptomima koronavirusa, iz Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona demantovali su vest.

- To je dezinformacija - izjavila je za portal Radiosarajevo doktorka Jasmina Džambić-Brkić, epidemiolog u Zavodu za javno zdravstvo TK.

Ovu vest prethodno su demantovali i iz UKC Tuzla.

Kako je ranije objavljeno, na Infektivnoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla hospitalizovano je dete sa simptomima koronavirusa. Saznaje se kako se njegovo stanje intenzivno prati i da je reč o detetu koje je strani državljanin, preneli su tamošnji mediji.

Odmah nakon što je ustanovljena sumnja o mogućoj zarazi koronavirusom, menadžment UKC Tuzla izdao je naredbe o zaštiti svih radnika i pacijenata, koji su dužni nositi maske.

Video: Neverovatan snimak izgradnje bolnice u Vuhanu za samo šest dana: Čeka 1.000 pacijenata

(Telegraf.rs/Avaz.ba/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA