≫ 

Snažni udari vetra u Banjaluci, sa objekata padala fasada: Izdato upozorenje na žuti meteoalarm

Prema prognozi, posle podne i prema večeri, u brdovitim i planinskim predelima, kiša će preći u susnežicu i sneg uz formiranje snežnog pokrivača

  • 1
Jak vetar, kosava, nevreme, duva vetar Foto: Shutterstock

Snažan vetar u Banjaluci danas je nosio sve pred sobom. Gusti oblaci prašine podizali su se visoko, a bilo je štete i na nekim objektima, sa kojih je padala i staklena fasada

Republički hidrometeorološki zavod u Republici Srpskoj ranije je najavio da mogu da se očekuju snažni udari vetra, zbog čega je izdat tzv. žuti meteoalarm. Prema najavama, vetar s udarima većim od 11 metara u sekundi.

Prema prognozi, posle podne i prema večeri, u brdovitim i planinskim predelima, kiša će preći u susnežicu i sneg uz formiranje snežnog pokrivača, procenjene visine od pet do 15 centimetara. Snega može da bude i u nižim krajevima, ali samo nakratko. Duvaće umeren do jak, na momente i olujni vetar južnih smerova, naročito u centralnom planinskom pojasu i na istoku. Popodne u skretanju na zapadni, umeren do jak.

Nevreme i u Hrvatskoj

Dugo najavljivana promena vremena u Hrvatskoj, jutros je u tu zemlju donela kišu i jak vetar. Nevreme je počelo u Zagrebu, gde pada jaka kiša uz grmljavinu. Kako piše eMeđimurje, nevreme je i u Čakovcu. Tako je jak vetar iščupao veliko stablo kod čakovečke škole.

Zahlađenje stiže i u Srbiju

Republički hidrometeorološki zavod u Srbiji upozorio je da se danas očekuje nagla promena vremena i jako zahlađenje, praćeno olujnim severozapadnim vetrom. Najniža temperatura će se kretati od 4 do 11 stepeni, najviša od 10 do 20 stepeni, a posle podne i uveče se očekuje nagli i osetan pad temperature.

Video: Vetar olako nosio predmete teške i do 60 kilograma kao da su perca

(Telegraf.rs/Nezavisne)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA