≫ 

Zorka Rogić pala zbog anonimnih dojava: Uhapšena najtraženija Hrvatica, bavila se trgovinom droge

Kako prenose hrvatski mediji, njenom pronalasku i hapšenju posebno su pomogle anonimne dojave

  • 5
Osumnjicene zene balkana, Zorka Rogić Foto: Europol

Policija u Irskoj u saradnji sa kolegama iz Hrvatske uhapsila je 29-godišnju Hrvaticu Zorku Rogić, koja se prošle godine našla na listi najtraženijih kriminalaca zbog sumnje da se bavila trgovinom oružja i droge.

- Zahvaljujući intenzivnom radu, ostvarenoj operativnoj policijskoj saradnji i pravovremenoj razmeni informacija policijskih službenika FAST jedinice Irske i Odeljenja za ciljane potrage i precizno lociranje, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske (FAST tim Hrvatska), 29. januara2020. godine na području Irske je uhapšena 29-godišnja hrvatska državljanka Z. R. Radi se o jednoj od najtraženijih osoba za kojom je Hrvatska raspisala potragu, a koja je u sklopu „Crime has no gender“ objavljena na "European most wanted" listi tokom oktobra 2019. godine - stoji u saopštenju.

Kako prenose hrvatski mediji, njenom pronalasku i hapšenju posebno su pomogle anonimne dojave na stranicama liste najtraženijih kriminalaca u Evropi.

- Ovim putem zahvaljujemo se javnosti i medijima na pruženoj podršci i saradnji, a koji su i ovaj put dokazali da su itekako zainteresovani da zaštite zajednicu i da žele da pomognu policiji u pronalasku osoba za kojima su raspisane poternice - objavila je policija.

(Telegraf.rs/Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA