Kritično i u Bosni: Sokolac ulazi u neizvesnu noć, muškarac i dete zarobljeni u snegu

Ceo grad je bez vode, a sela bez struje

  • 2

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da je na području ove opštine veoma teška situacija, te da su zbog jakog vetra i snežnih smetova sva sela bez struje, a ceo grad bez vode.

Bjelica je rekao da je na putu udaljenom 20 kilometara od Sokoca palo drvo, te da su u automobilu zarobljeni muškarac i dete. Istakao je da su dve ekipe odmah poslate na teren i da će im pomoć uskoro biti pružena.

On je rekao da građani Sokolca ulaze u tešku i neizvesnu noć, te da snežni nanosi u pojedinim selima premašuju dva metra.

Naveo je da mehanizacija radi na održavanju magistralnih puteva i da su angažovane i privatne mašine koje će tokom noći krenuti prema selima.

– Putni pravci prema centrima mesnih zajednica su najvećim delom prohodni, ali su sela sva blokirana. U stalnom sam kontaktu sa komandirom Policijske stanice i direktorom Šumskog gazdinstva čije su ekipe na terenu prema Kaljini, gde je dosta stabala palo na put i stvorilo dodatne probleme – rekao je Bjelica.

Na području opštine Sokolac, zbog prekida u snabdevanju strujom, otežano je i funkcionisanje mobilne telefonije.

Zbog snežnih smetova i vetra u većem delu BiH otežan je saobraćaj.

(Telegraf.rs/RTRS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ena

    5. februar 2020 | 23:25

    Ovo je bilo i ocekivanp da ce se sruciti za par dana sve sto je trebalo da pada mesec dana.Katastrofa

  • Tina

    6. februar 2020 | 00:38

    Cijela opština Rogatica i gotovo cijela teritorija Bosansko podrinjskog kantona (Goražde) večeras nisu imali struje sat i po i to od 19:15 do 20:45 zbog kvara na dalekovodu usled jakog vjetra. Na Borikama (mjesna zajednica koja pripada opštini Rogatica) kao i još nekoliko sela na opštini od juče nemaju struju, kao i sela na sokolačkoj opštini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA