• 2

Kritično i u Bosni: Sokolac ulazi u neizvesnu noć, muškarac i dete zarobljeni u snegu

Ceo grad je bez vode, a sela bez struje

  • 2

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da je na području ove opštine veoma teška situacija, te da su zbog jakog vetra i snežnih smetova sva sela bez struje, a ceo grad bez vode.

Bjelica je rekao da je na putu udaljenom 20 kilometara od Sokoca palo drvo, te da su u automobilu zarobljeni muškarac i dete. Istakao je da su dve ekipe odmah poslate na teren i da će im pomoć uskoro biti pružena.

On je rekao da građani Sokolca ulaze u tešku i neizvesnu noć, te da snežni nanosi u pojedinim selima premašuju dva metra.

Naveo je da mehanizacija radi na održavanju magistralnih puteva i da su angažovane i privatne mašine koje će tokom noći krenuti prema selima.

– Putni pravci prema centrima mesnih zajednica su najvećim delom prohodni, ali su sela sva blokirana. U stalnom sam kontaktu sa komandirom Policijske stanice i direktorom Šumskog gazdinstva čije su ekipe na terenu prema Kaljini, gde je dosta stabala palo na put i stvorilo dodatne probleme – rekao je Bjelica.

Na području opštine Sokolac, zbog prekida u snabdevanju strujom, otežano je i funkcionisanje mobilne telefonije.

Zbog snežnih smetova i vetra u većem delu BiH otežan je saobraćaj.

(Telegraf.rs/RTRS)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    Cijela opština Rogatica i gotovo cijela teritorija Bosansko podrinjskog kantona (Goražde) večeras nisu imali struje sat i po i to od 19:15 do 20:45 zbog kvara na dalekovodu usled jakog vjetra. Na Borikama (mjesna zajednica koja pripada opštini Rogatica) kao i još nekoliko sela na opštini od juče nemaju struju, kao i sela na sokolačkoj opštini.

  • Ena

    Ovo je bilo i ocekivanp da ce se sruciti za par dana sve sto je trebalo da pada mesec dana.Katastrofa

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima