≫ 

Otkriveno kako je Amina stradala tokom časa vožnje: Kamion prebrzo uleteo u krivinu i udario je

Zbog neprilagođene brzine i klizavog kolovoza kamion se zabio u automobil u kome je Amina vozila svoje poslednje časove

  • 9
Saobracajna nesreca Amina Beširević Foto - Ilustracija: Telegra, Facebook/Bosanska Krajina u srcu

Neprilagođena vožnja i klizav kolovoz uzroci su teške saobraćajne nesreće koja se dogodila prošlog utorka u popodnevnim satima u mestu Lojićka, nadomak Cazina u BiH, u kojoj je smrtno stradala 18-godišnja Amina Beširević.

- Prvi rezultati veštačenja s lica mesta pokazali su da je krivac vozač teretnog kamiona, koji brzinu svog vozila nije prilagodio uslovima i stanju na putu - rekao je portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić, piše Radiosarajevo.ba.

- Kamion je neprilagođenom i velikom brzinom ušao u oštru i opasnu krivinu koja se nalazi na tom delu puta, i došlo je do zanošenja prikolice koja je potom udarila u automobil golf 6, koji pripada Auto-školi 'Kapić' iz Cazina - rekao je Šiljdedić.

Od posledica strahovitog udara deo automobila je u potpunosti uništen, nesrećna devojka zadobila je teške povrede od kojih je preminula na licu mesta, dok je instruktor prošao s lakšim telesnim povredama.

U trenutku nesreće devojka je s instruktorom prolazila jedan od svojih poslednjih časova obuke za vozača. Iako su na lice mesta u veoma kratkom roku stigli pripadnici Hitne pomoći i vatrogasci, koji su je oslobodili iz smrskanog vozila, pomoći za nju nije bilo.

Njena tragična smrt duboko je potresla sve koji su je poznavali, ali i grad Cazin, koji je obavijen tugom. Amina Beširević je bila maturant i učenica četvrtog razreda Druge srednje škole u Cazinu, Smer arhitektonski tehničar.

- S dubokom boli obaveštavamo naše učenike, profesore i ostale građane da je u teškoj saobraćajnoj nesreći život izgubila učenica naše škole Amina Beširević. Ostaješ u divnim sećanjima svojih razrednih kolega, razredne, profesora i ostalog osoblja naše škole. U ime svih zaposlenih izražavamo saučešće i delimo bol s porodicom - napisao je u oproštajnoj poruci direktor škole Haris Ćoralić.

Potresnim i emotivnim porukama od stradale devojke opraštaju se i njene školske kolege, prijatelji i drugi građani. Amine će biti danas sahranjena u Cazinu.

Protiv vozača kamiona Tužilaštvo USK je preduzelo zakonom propisane mere i on je osumnjičen za krivično delo ugrožavanje života u saobraćaju.

Lokalni mediji pišu da je krivina gde se dogodila ova prometna nesreća jedno od kritičnih mesta u prometu na tom području.

(Telegraf.rs/Radiosarajevo.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Barbara

    6. februar 2020 | 13:35

    Neopisiva tuga ,da tako strada dete . Saucesce porodici.....

  • Loki

    6. februar 2020 | 16:03

    Velika tuga. Sta reci? Ljudi, vozite sporije I pazljivije. Barem to nije tesko.

  • Gokčanac

    7. februar 2020 | 00:40

    Saučešće porodici. Obazrivu vožnju podržavam, tako i vozim, mada sam zbog toga često na meti bahatih vozača koji trube, blicaju tokom noći... Pre nekog vremena sam tokom noćne vožnje imao konflikt sa nekim momcima, tako da sam morao da izblefiram da imam utoku da bi se pokupili!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA