Vukotiću određen pritvor, sproveden u zatvor u Spužu

Njegov branilac Zora Dobričanin Nikodinović koja je prisustvovala saslušanju, rekla je da je Vukotiću određen pritvor iako su svedoci saslušani tokom istrage potvrdili njegov alibi - da u vreme izvršenja krivičnog dela nije bio u Kotoru na mestu pokušaja ubistava već u Podgorici

  • 3

Kotoranin Jovan Vukotić, koji je juče izručen iz Srbije Crnoj Gori pod jakim merama obezbeđenja, saslušan je sinoć u Višem tužilaštvu u Podgorici povodom optužbi za pokušaj ubistva, nakon čega mu je sud odredio pritvor.

Vukotić je nakon toga pod jakim merama obezbeđenja sproveden u zatvor u Spužu.

On je pod istragom crnogorskog tužilaštva za pokušaj dvostrukog ubistva u Kotoru 2016. godine - Vojina Stupara i Miloša Radonjića, a na saslušanju je negirao izvršenje ovih krivičnih dela.

Njegov branilac Zora Dobričanin Nikodinović koja je prisustvovala saslušanju, rekla je za Tanjug da je Vukotiću određen pritvor iako su svedoci saslušani tokom istrage potvrdili njegov alibi - da u vreme izvršenja krivičnog dela nije bio u Kotoru na mestu pokušaja ubistava već u Podgorici.

- Sud je ovu činjenicu već cenio kada je 16. jula 2019. godine ukinuo pritvor Minji Šakoviću (koji je osumnjičen u tom slučaju) i kada je utvrdio da je Vukotić u vreme izvršenja krivičnog dela bio u Kotoru - rekla je Dobričanin Nikodinović.

Vukotić je nakon određivanja pritvora smešten u zatvor u Spužu. Njegov drugi branilac u Crnoj Gori je Branko Anđelić.

Molba za njegovo izručenje Crnoj Gori je usvojena, krajem januara nakon pravosnažne odluke beogradskih sudova prema kojoj su ispunjeni zakonski uslovi za izručenje.

Vukotić se u Srbiji našao u septembru 2018. godine kada ga je Turska deportovala u Beograd, dan nakon hapšenja u Antaliji jer je koristio falsifikovani makedonski pasoš sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

Crnogorske vlasti Vukotića traže zbog krivičnog postupka za pokušaj ubistva u Kotoru 2016. godine i nedozvoljeno nošenje oružja i veruje da je visokorangirani pripadnik "škaljarskog klana".

Na saslušanju povodom istrage u Crnoj Gori, koja su obavljena u Beogradu, Vukotić je letos negirao delo za koje se tereti, podnoseći tužilaštvu dokaze o svom alibiju.

Krivičnom prijavom podgoričke policije koja je podeta tužilaštvu pored Vukotića u tom slučaju su obuhvaćeni i Milić Minja Đaković i Igor Dedović, koji je ubijen u Atini 19. januara zajedno sa Stefanom Stamatovićem.

Prema ranijim saopštenjima crnogorske policije, Vukotić je osumnjičen i da je 23. maja 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu jednog, od kako se veruje, vođa suparničkog "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Sumnja se da je u decembru pripremano njegovo ubistvo, i to trovanjem hranom koja mi je dostavljana u Okružni zatvor u Beogradu gde je čekao izručenje, a povodom tog slucaja u toku je predistražni postupak u Beogradu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LEGIJA1987

    7. mart 2020 | 01:05

    Iako se cuda desavaju,skaljarski klan vazi za najbogatija mafijaska organizacija na balkanu tako i u Americi.regrutovanje novih clanova se obavlja tako sto svaki pripadnik mora da bude spreman da pripuca i da posle toga ide neprijateljima na sahranu...

  • Mex

    9. februar 2020 | 14:04

    Sproveden pod jkim merama,a vi ste kuce javili da je izrucen. Kakve su to jake mere kad vi znate i jos objavite na tajnisti dan kad je izrucen.

  • Cvrle

    9. februar 2020 | 11:24

    Sada ce Milo da ga optuzi da je kriv za desavanja u Crnoj gori!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA