• 4

Vođi škaljaraca niko ne sme da priđe: Vukotiću kavčani zviždali u zatvoru, uvedene posebne mere

Pripadnici srpske Specijalne antiterorističke jedinice helikoterom su Vukotića prebacili do Žabljaka. Naoružani dugim cevima, oko 15 časova dovezli su ga u zgradu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

  • 4

Zatvorski policajci 24 sata stoje ispred sobe na trećem spratu Istražnog zatvora u Spužu, u koju je preksinoć smešten Kotoranin Jovan Vukotić.

Jedan od navodnih šefova škaljarskog kriminalnog klana, uz nadzor službenika, sam izlazi u šetnju i ne može da se sretne ni sa jednim pritvorenikom, tvrde izvori “Vijesti” iz zatvora.

Navode da ništa ne može biti uneto u njegovu sobu bez odobrenja direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milana Tomića.

Soba u koju je smešten Vukotić ispražnjena je u subotu popodne i pretvorena u jednokrevetnu, jer je procena da taj Kotoranin zbog ugrožene bezbednosti mora da bude sam.

Osumnjičeni za pokušaj ubistva sugrađana Vojina Stupara i Miloša Radonjića u pritvor je doveden u subotu, nešto posle 20 časova.

Nekoliko pritvorenih navodnih članova kavačkog kriminalnog klana zviždali su Vukotiću dok su ga sprovodili ka ćeliji, rečeno je “Vijestima”.

Juče, dok je izlazio na šetnju, jedan od navodnih vođa “škaljaraca” nije imao takvih problema sa članovima suprotstavljenog klana.

Vukotić je iz Beograda izručen pre dva dana Crnoj Gori. Iz bezbednosnih razloga, izručen je u strogoj tajnosti. Pripadnici srpske Specijalne antiterorističke jedinice helikoterom su Vukotića prebacili do Žabljaka. Potom su ga preuzeli pripadnici Posebne jedinice crnogorske policije, a navodno je organizovan i lažni eskort, kako se ne bi znalo koja ekipa ekipa sprovodi Kotoranina.

Naoružani dugim cevima, oko 15 časova dovezli su ga u zgradu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Vukotića su iz službenog kombija izveli štiteći ga telom. Na glavi mu je bila fantomka, a policija ga je obezbedila i pancirom.

Kotoranin je pred tužiteljkom Majom Jovanović tvrdio da nema ništa sa pokušajem ubistva dvojice navodnih članova suprotstavljenog kavačkog klana u martu 2016. godine, u kotorskom naselju Rakite.

Tokom saslušanja Vukotića, zgradu Višeg tužilaštva, a potom i Višeg suda, obezbeđivali su specijalci sa dugim cevima.

Sudija za istragu Vladimir Novović u subotu veče odlučio je da stavi na snagu rešenje doneseno u februaru 2019. godine, kojim je Vukotiću određen pritvor jer je bio nedostupan istražnim organima.

Vukotićeva odbrana sinoć je uložila žalbu na to rešenje i tražila da se stavi van snage. Obrazložili su da Vukotić nije bio u bekstvu kada mu je pritvor određen, već je izdržavao kaznu u beogradskom zatvoru.

Više državno tužilaštvo sumnjiči Vukotića da je, sa nedavno ubijenim Igorom Dedovićem i Milićem Minjom Šakovićem, pokušao da ubije Radonjića i Stupara.

Vukotić je i na saslušanju u Beogradu negirao povezanost sa pokušajem ubistva dvojice sugrađana.

Njega crnogorski istražitelji neće bez saglasnosti Srbije moći krivično da gone za drugo krivično delo, osim za ono zbog kog je ta država odobrila njegovo izručenje - pokušaj ubistva Radonjića i Stupara.

To piše u Rešenju kojim je ministarka pravde Srbije Nela Kumburović odobrila izručenje Vukotića Crnoj Gori.

U istom dokumentu piše da Vukotić ne može biti priveden na izdržavanje zatvorske kazne, niti eventualno izručen trećoj državi.

Vukotić je u beogradskom zatvoru bio od septembra 2018. godine, gde je izdržao petanestomesečnu zatvorsku kaznu zbog falsifikovanja dokumenata.

Nedavno su u Beogradu uhapšene četiri osobe zbog sumnje da su cijanidom pokušale da otruju Vukotića dok je bio u ekstradicionom pritvoru.

(Telegraf.rs/Vijesti.me)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podrska

    Izdrzi Jovo!!!

  • Cvrle

    A odakle im pistaljke🤣mora da su u pitanju fudbalske sudije😂😂😂

  • PECA

    Vi stvarno mislite da ovde nekoga to zanima???

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima