Dodik: Republika Srpska je na putu izlaska iz BiH, nema povratka

Dodik je rekao da će vreme pokazati koliko je Republika Srpka ozbiljna u toj nameri

Milorad Dodik, Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, poručio je danas da je Republika Srpska krenula na put izlaska iz BiH, s kojeg nema povratka.

- Mi ćemo to uraditi i neće nas zaustaviti ni SAD ni bilo ko drugi, jer smatramo da je Dejtonski sporazum srušen, pre svega intervencijom međunarodnog faktora - rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

Vreme će, istakao je, pokazati koliko je Republika Srpska ozbiljna u toj nameri, navodeći da Srpska ima izbor između dve stvari, od kojih je jedna da dozvoli sebi da tiho nestane i bude urušena kroz "smrtonosni" paket koji su napravili međunarodna zajednica i bošnjačka strana u Sarajevu.

- U prvoj fazi to je bilo realizovano preko visokog predstavnika i nametanja rešenja, a sada to rade preko Ustavnog suda, želeći da to zaštite pričom o vladavini prava. Da je reč o vladavini prava ne bi tu odlučivala tri stranca i ambasade - naveo je Dodik, prenela je Radio televizija RS.

On je dodao da je druga stvar da "Republika Srpska učini ono što mora".

- Želim da svi u Republici Srpskoj znaju - došlo je do zida, i mi sada moramo da odlučimo da li ćemo prihvatiti da nas tim lažnim floskulama iz američke i zapadnih ambasada održe u nekoj priči nekih načela, a u suštini podrivaju naša prava, ili da Republika Srpska učini ono što mora - rekao je Dodik.

Naglasio je da ni on, ni bilo ko drugi nema pravo da zanemari činjenicu da je za Republiku Srpsku i slobodu njenih građana poginulo 29.000 ljudi.

- To je nešto što mora biti zavet da će Republika Srpska opstati - poručio je.

Ponovio je da Srpska ne može da veruje u BiH.

- BiH je loše mesto i mesto neslobode za Srbe i Srpsku. Ako nema dogovora da stranci odu iz Ustavnog suda i da on bude stavljen u funkciju kao i svim drugim zemljama onda nema ni BiH. To neka zapamte - poručio je srpski član predsedništva BiH.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • salko

    13. februar 2020 | 14:41

    Ovakvu ljubav prema fotelji nisu imali svi komunisti bivse Yuge zajedno!

  • Zagondzija

    13. februar 2020 | 15:43

    Dodika za pocasnog predsednika svih srpskih zemalja✊🇷🇸

  • Tara

    13. februar 2020 | 14:28

    Cemu vreme tome vakat sto dalje od islama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA