≫ 

Crnogorskog profesora optužuju da prekraja istoriju, a sada su objavili njegovo školsko svedočanstvo

Doktorirao je na temi Državna ideologija Crne Gore 1878 -1918. u Beogradu

  • 12
Živko Andrijašević, dnevnik ocena Printskrin: RTCG, Foto: Facebook/Црмничке мудрости

Napisao je Istoriju Crne Gore i još nekoliko knjiga na istu tematiku, prisutan je u javnosti dok se polemiše o srpsko-crnogorskom pitanju, ali izgleda da je otkrivena i jedna tajna poznatog istoričara dr Živka Andrijaševića (53) - da je u školi iz istorije imao dvojku.

Naime, na društvenim mrežama pojavila se fotografija za koju se tvrdi da predstavlja njegovo svedočanstvo, a vide se njegove ocene, sve same dvojke, što uključuje i istoriju.

Ovaj poznati istoričar napisao je i knjigu "Gospodar" koja se odnosi na vladavinu Nikole I Petrovića i delo "Dinastija Petrović-Njegoš", "Nacrt za ideologiju jedne vlasti", "Nacija s greškom i "Crnogorska crkva 1852-1918". Autor je i velikog broja naučnih radova, koji su objavljivani u prestižnim istorijskim časopisima u zemlji i inostranstvu.

Doktorirao je na temi Državna ideologija Crne Gore 1878-1918 na Filozofskom fakultetu u Beogradu 2003. godine. Na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore predaje Istoriju Crne Gore u novom veku i Istoriju Balkana u novom veku.

U sukobu mišljenja koji proteklih meseci pogađa Crnu Goru, a povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, Andrijašević ne zauzima stav koji je blizak pobunjenom narodu.

Nedavno je izjavio da je "sasvim normalan procenat" stanovništva koji protestuje, ističući da je to svega pet posto ljudi. Dodao je da to nije nikakva ekstremna pojava i da to ne ukazuje na neke ogromne razmere, povezivajući tako vernike sa politikom.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    16. februar 2020 | 12:55

    Koja crnogorska crkva brate ...????...nikada ali nikada nije postojala ...nema autokefalnosti nema ni crkve...moze biti samo jereticka...

  • Sima

    16. februar 2020 | 13:02

    Nemojte tako ima on i jednu peticu i to iz uzine😂😂😂😂

  • Црнограц

    16. februar 2020 | 13:44

    Он измишља историју ,али то неће проћи...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA