• 12

Crnogorskog profesora optužuju da prekraja istoriju, a sada su objavili njegovo školsko svedočanstvo

Doktorirao je na temi Državna ideologija Crne Gore 1878 -1918. u Beogradu

  • 12

Napisao je Istoriju Crne Gore i još nekoliko knjiga na istu tematiku, prisutan je u javnosti dok se polemiše o srpsko-crnogorskom pitanju, ali izgleda da je otkrivena i jedna tajna poznatog istoričara dr Živka Andrijaševića (53) - da je u školi iz istorije imao dvojku.

Naime, na društvenim mrežama pojavila se fotografija za koju se tvrdi da predstavlja njegovo svedočanstvo, a vide se njegove ocene, sve same dvojke, što uključuje i istoriju.

Ovaj poznati istoričar napisao je i knjigu "Gospodar" koja se odnosi na vladavinu Nikole I Petrovića i delo "Dinastija Petrović-Njegoš", "Nacrt za ideologiju jedne vlasti", "Nacija s greškom i "Crnogorska crkva 1852-1918". Autor je i velikog broja naučnih radova, koji su objavljivani u prestižnim istorijskim časopisima u zemlji i inostranstvu.

Doktorirao je na temi Državna ideologija Crne Gore 1878-1918 na Filozofskom fakultetu u Beogradu 2003. godine. Na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore predaje Istoriju Crne Gore u novom veku i Istoriju Balkana u novom veku.

U sukobu mišljenja koji proteklih meseci pogađa Crnu Goru, a povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, Andrijašević ne zauzima stav koji je blizak pobunjenom narodu.

Nedavno je izjavio da je "sasvim normalan procenat" stanovništva koji protestuje, ističući da je to svega pet posto ljudi. Dodao je da to nije nikakva ekstremna pojava i da to ne ukazuje na neke ogromne razmere, povezivajući tako vernike sa politikom.

(M. B.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vasa paris

    Sta je tu cudno uskoro ce siptari da im uce decu po skolama

  • Ccc

    Mozda se u cg racunaju 2 za nase 5...

  • Црнограц

    Он измишља историју ,али то неће проћи...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima