Prvi radni dan Zorana Milanovića: Počasna straža na Pantovčaku dočekala predsednika

Stranica www.predsjednik.hr trenutno je u "probnoj, prvoj fazi" s obzirom na to da još nisu poznati svi članovi Kancelarije predsednika, a ona će dodatno biti nadograđivana

  • 0
Zoran Milanović Foto: Tanjug/AP

Veb-stranica hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, kojem je danas prvi radni dan, aktivna je od jutros.

Stranica www.predsjednik.hr trenutno je u "probnoj, prvoj fazi" s obzirom na to da još nisu poznati svi članovi Kancelarije predsednika, a ona će dodatno biti nadograđivana.

Uz biografiju Milanovića, na stranici se mogu videti biografije bivših hrvatskih predsednika, deo za komunikaciju s građanima, vesti i najave, kao i tehničke informacije o Milanovićoj kancelariji.

Na stranici se mogu videti fotografije i Milanovićevi citati iz predsedničke kampanje, kao i sa svečanosti inauguracije i primopredaje dužnosti juče na Pantovčaku. Može se pročitati i njegov inauguracioni govor.

Stranica je više bazirana na foto i video sadržajima, a manje na tekstu, navode u kancelariji predsednika, ističući da je naglasak stavljen na građane, odnosno komunikaciju sa njima.

Kako prenosi Hina, očekuje se da će u punom opsegu veb stranica "raditi" za tri meseca.

Milanović, inače i vrhovni zapovednik Oružanih snaga Hrvatske, prvi radni dan započeo je u devet časova pregledom svečanog postroja Počasno-zaštitne bojne u Kancelariji predsednika na Pantovčaku, dodaje Index.

Nakon toga, oko podneva, on će položiti vence i zapaliti sveće kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, na grobnicu Narodnih heroja te na Zajedničku grobnicu za neidentifikovane žrtve iz Rata u Hrvatskoj na Krematoriju.

Kako je najavljeno, potom bi trebalo da potpiše i prve odluke o imenovanjima ljudi, koji će biti deo njegovog kabineta na Pantovčaku.

Video: Milanović položio zakletvu i postao peti predsednik Hrvatske

(Telegraf.rs/Tanjug/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA