Josipa Lisac se oglasila povodom krivične prijave zbog pevanja himne

Pevačica se oglasila saopštenjem, koje su potpisali izdavačka kuća "Croatia Records" i Hrvatska glazbena unija

  • 19
Josipa Lisac

Foto: ATA Images

Himna u izvođenju Josipe Lisac na inauguraciji Zorana Milanovića proteklih je dana podigla mnogo prašine. Njen nastup podelio je mišljenja građana. Nekima se to nije dopalo, kao recimo pravniku Bošku Županoviću, koji je podneo krivičnu prijavu protiv pevačice zbog "povrede ugleda Republike Hrvatske".

Pevačica se oglasila saopštenjem, koje su potpisali izdavačka kuća "Croatia Records" i Hrvatska glazbena unija, prenosi "Index".

- Ovim putem se obraćamo svim medijima i učesnicima rasprave na društvenim mrežama, koji već dva dana neumorno raspravljaju o himni i izvedbi proslavljene dive, gospođe Josipe Lisac. Nažalost, ovde se radi o potpunom nepoštovanju umetničke slobode i kreacije umetnice čiji stil obožavaju sve generacije i vide je kao jednu od najvećih legendi domaće scene - stoji u saopštenju.

- Svakom dobronamernom čoveku je jasno da se ne radi o nikakvom vređanju himne, stil i način interpretacije Josipe Lisac je opšte poznat i ova situacija je još jedan dokaz da živimo u društvu u kom su ozbiljno poljuljane osnovne ljudske i kulturne vrednosti, kao i način komunikacije.

Na molbu gđe Josipe Lisac, želeli bismo da Vas obavestimo da ona više neće komentarisati reakcije na izvođenje himne tokom inauguracije predsednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Takođe neće komentarisati niti predloge za kaznenu prijavu niti bilo kakve slične buduće reakcije pojedinaca, udruženja ili institucija, nebitno o kom mediju je reč- dodaje se u objavi za javnost.

U saopštenju se navodi da su "protekli dani bili jako zahtevni", te se apeluje na medije da "poštuju privatnost pevačice".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mery51

    20. februar 2020 | 21:45

    Što niste pozvali Tomsona? On bi himnu otpjevao po ukusu ovog gospodina što je tužio umjetnicu! Zar ne! Ali pozvali ste umjetnicu i sad tišina tamo u pozadini!

  • Vodolijax

    20. februar 2020 | 22:11

    Meni je njihova himna u svakom izvođenju uvredljiva posebno nakon Jasenovca.

  • Predrag

    20. februar 2020 | 21:30

    Josipa je vrh, inace koga boli za hr himnu!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA