≫ 

Ramo je penzioner car: Radi sklekove, piše obema rukama istrovremeno, njegov talenat ima 1% ljudi

Penzioner iz Fojnice ima 66 godina, nikad nije bio na bolovanju, a dobrovoljno je davao krv 30 puta

  • 2
Ramo Bejzić Ramo Bejzić; Printskrin: Youtube/Avaz

Penzioner iz Fojnice, Ramo Bejzić star 66 godina, koji je penziju zaradio radeći 41 godinu kao nastavnik u osnovnoj školi, po mnogo čemu je veoma zanimljiv čovek, piše Avaz.ba.

Došao je u Fojnicu iz Čoba u opštini Maglaj radeći kao nastavnik, nikad nije bio na bolovanju, živi sam, ima četvoro odrasle dece i četvoro unučadi, a snaja koja živi u Luksemburgu, trudna je i nosi još dvojicu unuka.

Ramo svira harmoniku, izdao je 3 CD-a na kojima u njegove pesme i sevdalinke i neke zajedničke pesme.

Iako u sedmoj deceniji, radi sklekove na jednoj ruci, može iz čučećeg položaja da skoči da stoji, a da se ne opire nogama, piše tekst sa obe ruke istovremeno dok razgovara sa novinarima.

To je, kažu, talenat, jedan procenat svetske populacije to može da uraditi.

- Volim sevdalinku i to mi je u krvi i prava ljubav. Pevao sam u vojsci na odsluženju vojnog roka, pa kao student na "Studentskom letu" u Maglaju, pevao sam i pevam sa raznim pevačima, bio sam gost radija i TV u raznim emisijama. U početku školovanja se ispostavilo da sam levoruk, učiteljica je tražila da pišem desnom i pisao sam tako i levom i desnom i, eto, to mogu i sada da uradim - priča Ramo.

Kaže i da je bio dobrovoljni davalac krvi 30 puta.

- Kod nas je to tradicija u porodici, jedan brat je dao krv više od 45 puta, a drugi više od 60 puta. Penzionerske dane provodim uz harmoniku i pesmu, zapevam i za društvo - kaže Bejzić.

Ramo je demonstrirao kako to piše sa dve ruke istovremeno.

Radio je i sklekove na jednoj ruci iako ima 66 godina i više 100 kilograma. Zapevao  je i zasvirao i kaže zbog njegovog glasa neki su ga prozvali i Fojnički Pavaroti.

Video: Pravilnom ishranom do savršenog tela u devetoj deceniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA