≫ 

Zapalila im se kuća zbog mobilnog telefona, porodica se spasla, ali im je ljubimac uginuo

Iako su vatrogasci gotovo prvi susedi porodice i stigli su ubrzo, nisu imali boce s kiseonikom, zbog čega nisu mogli da uđu u prostorije koje su bile pune dima i obuzdaju vatrenu stihiju

  • 0
Požar, vatrogasci Foto-ilustracija: Shutterstock

Jedna porodica iz Hodošana usred noći morala je da istrči iz kuće, pošto se njihov dom zapalio posle kratkog spoja koji je izazvao neispravni punjač za mobilni telefon, javljaju hrvatski mediji.

- Bila je nedelja oko četiri sata ujutru kada je ćerka (13) osetila dim i videla da je izbio požar u sobi. Mi smo spavali u drugom delu kuće. Bila sam u šoku i nisam znala što da radim. Sin (17) i ćerka su bili pribraniji pa su me bukvalno izvukli iz kuće, jer se posle operacije krećem uz pomoć štaka - rekla je za "24 sata" vlasnica kuće.

Prema pisanju portala, mladić se vratio kako bi pokušao da spasi mačku, ali je ona uginula, a 17-godišnjak se spasio skokom kroz prozor.

Iako su vatrogasci gotovo prvi susedi porodice i stigli su ubrzo, nisu imali boce s kiseonikom, zbog čega nisu mogli da uđu u prostorije koje su bile pune dima i obuzdaju vatrenu stihiju.

Posle 15 minuta stiglo je pojačanje iz JVP-a Čakovec sa bocama sa kiseonikom i ubrzo su ugasili vatru, ali je vatra za to vreme napravila veliku materijalnu štetu.

Moraju sve da menjaju

- Moraćemo da menjamo kompletnu stolariju i instalacije, kao i da kupimo novi nameštaj za dve prostorije koje su u potpunosti izgorele, a ostali deo kuće bi trebalo detaljno očistiti. Prema prvoj proceni, radi se o šteti od najmanje 100.000 kuna (preko 13.000 evra) , ako ne i većoj - smatra vlasnica.

Ona je pokazala zid gde je bila utičnica, koju inače ne koriste, ali je neko u nju uključio punjač. Vatra je zbog kratkog spoja krenula od te tačke. Neposredno uz utičnicu nalazio se trosed, koji je prvi zahvaćen plamenom. Porodica je pre nekoliko godina kupila kuću i kompletno je renovirala.

Požar nije zahvatio krov

Sreća u nesreći je bila ta što je vatrena stihija bila “zatvorena” unutar četiri zida, jer su tokom adaptacije na plafonu postavili drvenu lamperiju, koja je izgorela, ali zbog betonske konstrukcije vatra se nije probila na krov.

Ona i deca su trenutno smeštena kod njenih roditelja koji se bave poljoprivredom. Lokalna policija je posle uviđaja utvrdila da je uzrok požara tehnički kvar, odnosno kratak spoj koji je nastao zbog neispravnog punjača u trenutku punjenja mobilnog telefona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA