≫ 

Novi đakon u redovima CPC: Tvrdi da je hakovan i da nije pisao da je alkoholičar i ljubitelj žena

Sve kontroverzne objave koje su navodno bile na njegovom profilu sada ne postoje, a profesor je obavestio prijatelje da je njegov kompjuter bio predmet hakerskih napada

  • 3
Stevan Konstantinović Foto: Facebook/Stevan Konstantinovic

Mitropolit tzv. Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo zamonašio je univerzitetskog profesora doktora Stevana Konstantinovića i proizveo ga u čin ipođakona. Ništa ovde ne bi bilo čudno, da na društvenim mrežama nisu isplivali njegove navodne reči na Fejsbuku da govori za sebe da je, između ostalog, "ateista, loš muž, periodični alkoholičar i ljubitelj žena". Konstantinović se zbog tih objava oglasio, te tvrdi da mu je profil hakovan, a sadržaji i objave na Fejsbuku izmenjene.

- U crkvi prepodobnoga Ivana Crnojevića na Cetinju, na liturgiji, njegova svetost arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorski Mihailo sa sveštenstvom i monaštvom Crnogorske pravoslavne crkve zamonašio je univerzitetskog profesora doktora Stevana Konstantinovića i proizveo ga u čin ipođakona - saopšteno je iz CPC.

Nakon ove vesti na društvenim mrežama počele su da se šire fotografije navodnog statusa profesora Konstantinovića, koje je navodno on postavljao pre nekoliko godina.

Sudeći prema tim objavama, Konstantinović je za sebe, između ostalog, govorio da je ateista, periodični alkoholičar, loš muž i ljubitelj zabave i žena, te, najzad, nepouzdan. Taj post je navodno objavljen još 2015. godine.

Pored toga, korisnici društvenih mreža su "kačili" i objave, koje je on navodno ranije postavio, a u kojim piše da je špansku pevačicu Bebe "zamišljao kako mu sedi u krilu i peva na uvo".

Ove objave se sada na njegovom profilu ne mogu naći, a Konstantinović je na Fejsbuku obavestio svoje prijatelje da mu je "profil hakovan".

- Poštovani prijatelji, posle nekoliko uzastopnih hakerskih napada na moj računar, danas sam kao i mnogi od vas mogao videti šta je bio razlog a šta cilj. Izmenjeni su mi sadržaji, objave na mom FB profilu, potpisi pod fotografijama a neke su kompletno nove i meni nepoznate. Ovim putem vas obaveštavam da ne nasedate na te dezinformacije - napisao je on.

Poštovani prijatelji, posle nekoliko uzastopnih hakerskih napada na moj računar, danas sam kao i mnogi od vas mogao...Posted by Stevan Konstantinovic on Tuesday, March 3, 2020

Kako se može pročitati u komentarima ispod ove objave, neki njegovi prijatelji ne veruju da je Konstantinović hakovan.

- Kako mogu hakeri postavljati postove koje ste Vi objavili prethodnih godina. Ne blamirajte se. Prvo, hakeri mogu da Vam obore profil možda, sve drugo je nemoguće, reći će vam neko ko odlično zna sajber tehnologiju... Bili ste to što jeste, i objavljivali ste to što jeste, nema nazad - napisao je jedan korisnik na Fejsbuku.

Drugi su u komentarima objavljivali printskrinove navodno njegovih ranijih objava. Na jednom se vidi kako je za jednu pevačicu napisao "kako lepa devojčica", a jedan korisnik je napisao da "ne mogu oni toliko da hakuju koliko on ima eksplicitnog sadržaja".

Mi smo pokušali da stupimo u kontakt sa Konstantinovićem kako bi nam rekao o čemu se ovde tačno radi, ali do objavljivanja ovog teksta nije odgovorio na naš zahtev.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA