≫ 

Srpskoj kući u Crnoj Gori uključena struja, plaćena polovina duga

U saopštenju Saveta se navodi da projekti srpskih organizacija, koji se bave očuvanjem identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori, nisu imali podršku fondacija koje za tu namenu imaju opredeljena sredstva

  • 5
Bandera, struja Foto: Shutterstock

Srpskoj kući u Crnoj Gori danas je ponovo uključena struja nakon što je uplatila deo neizmirenih dugovanja, kaže izvršni direktor Emil Labudović i dodaje da funkcionisanje srpskih medija - Srpske televizije i Srpskog radija više nije pod znakom pitanja.

Labudović je za Tanjug rekao da je zbog potraživanja Elektroprivrede Crne Gore Srpska kuća jutros ostala bez struje, ali da su Srpska televizija i Srpski radio, kao najveći potrošači u okviru Srpske kuće, u toku dana uplatili polovinu duga od 4.500 evra nakon čega je uključena struja.

Kako kaže, sa Elektroprivredom je sklopljen ugovor da se ostataka duga otplaćuje na rate.

Srpski nacionalni savet u Crnoj Gori je ranije danas, povodom isključenja struje Srpskoj kući, saopštio da projekti srpskih organizacija koji se bave očuvanjem identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori nisu imali podršku fondacija koje za tu namenu imaju opredeljena sredstva.

- Od više od četiri miliona evra opredeljenih sredstava u proteklom periodu, u Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava i Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, srpskim organizacijama dodeljeno je manje od jedan posto, iako srpski narod čini većinu građana Crne Gore koji koriste podršku navedenih fondacija - navodi se u saopštenju koji je preneo portal In4S.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goksi121

    4. mart 2020 | 17:07

    Mislim da treba ovo da proverite. Radi se o tome da Srbi u crnoj gori ne spadaju u manjinske narode pa samim tim ne mogu da dobiju novac iz ovog fonda za manjinska prava. I najbitnije od svega,Srbi nisu prihvatili to da budu manjina i da se vode kao manjina. Tacno je da im je izgasena struja,ali treba reci da je iskljucena samo iz razloga zato sto istu nisu placali. Sto je po mom misljenju ok. Uostalom,svakome ko ne placa struju,struja se gasi...i zaista ovde ne vidim nista sporno. Naravno da podrzavam borbu za odbranu svetinja,ali ta borba treba biti dostojanstvena. A ne da se sluzimo neistinama i lazima...

  • Bisenija

    4. mart 2020 | 20:52

    Stotine Srba u Srbiji nema struju jer su im strujpmeri povadjeni. Jel ti u CG cekaju da im Beograd plati struju??????????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA