≫ 

Prvi slučaj zaraze korona virusom u Republici Srpskoj

Ministar zdravlja danas će se na konferenciji obratiti javnosti

  • 25
korona virus, koronavirus, corona Foto: Tanjug/AP

U Republici Srpskoj potvrđen je prvi slučaj korona virusa, saznaje Srpskainfo.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS saopšteno je da će se povodom potvrđenog prvog slučaja zaraze od novog virusa korona (COVID-2019) u Republici Srpskoj javnosti obratiti resorni ministar Alen Šeranić na pres konferenciji u Instititu za javno zdravstvo Republike Srpske u Banjaluci.

Pres konferenciji će prisustvovati i v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zaljković, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Nalet korona virusa i dalje ne slabi. Prema najnovijim podacima, 3.286 osoba umrlo je od ove infekcije, dok je 95.425 zaraženo. Sa druge strane, trebalo bi da napomenuti da je 53.298 osoba izlečena.

Pored Republike Srpske, korona virus registrovan je u još tri zemlje regiona: Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj.

Sjedinjene Američke Države najavile su da će izdvojiti 8,3 milijarde dolara za borbu protiv korona virusa, a Japan je zabeležio u poslednjih 24 sata čak 33 nova slučaja ove zaraze.

Video: Ovako izgleda karantin Srpkinje koja živi u Kini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA