≫ 

Ubijeni Božović i ranjeni Arkan se sprijateljili u zatvoru: Škaljarac pazio na svaki korak

Njih dvojica bili su u istoj sobi Istražnog zatvora kada je Božović pritvoren zbog sumnje da je planirao likvidaciju, navodnog kavačanina, Radojice Zekovića

  • 2

Teško povređeni Aleksandar Keković zvani Arkan i stradali Đorđije Božović sprijateljili su se iza rešetaka zatvora u Spužu. Božović je poginuo, a Keković je teško povređen kada je preksinoć oko 19.33 časova aktivirana jaka eksplozivna naprava, ispod belog “renoa klio”, na parkingu ispred marketa “Lida” u Dalmatinskoj ulici u Bloku 6 u Podgorici.

Njih dvojica bili su u istoj sobi Istražnog zatvora kada je Božović pritvoren zbog sumnje da je planirao likvidaciju, navodnog kavačanina, Radojice Zekovića.

Božović je slovio za člana podgoričkog ogranka škaljarskog klana.

Nepravosnažno je osuđen na tri i po godine zatvora zbog optužbi da je deo krimi grupe nedavno ubijenog Stevana Stamatovića, koja je pokušala likvidiciju Zekovića postavljanjem bombe ispod njegovog automobila u maju 2017. godine, prenose Vijesti.

Teško ranjeni Aleksandar Keković je tokom 2015. godine osuđen na 18 meseci robije zbog aktiviranja bombi u dvorištu kuće Aleksandra Vukadinovića u podgoričkom naselju Tološi.

Osuđivan je i za povredu slobode opredeljenja pri glasanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici 2014. godine.

Božović se vozio “blindom”, pazio na svaki korak

Božović 2. marta nije došao u danilovgradski sud, jer mu je, navodno, blindirani automobil bio na servisu.

Tog dana ni policija ga nije privela na suđenje, iako su od sudije Sonje Keković 28. januara dobili naredbu za prinudno dovođenje optuženog. Branilac pokojnog Božovića tada je rekao da mu je klijent izostanak pravdao “nepredviđenim okolnostima”.

Božović se u istom sudu nije pojavio ni mesec ranije - dan nakon što su u Grčkoj ubijeni Igor Dedović i Stevan Stamatović.

Navodno, on se i tada plašio za svoju bezbednost - vozio je blindiranim automobilom, pazio na svaki korak i menjao lokacije na kojima boravi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    6. mart 2020 | 12:57

    Живим просечно али се не осврћем и не стрепим. Спавам спокојно. Богатији сам од било којег криминалца ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA