≫ 

"Turska nije hotel za teroriste": Deportovan hrvatski državljanin

Detalje oko deportacije, kao i identitet hrvatskog državljanina nisu objavili ni Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske ni mediji

  • 1
Hrvatska, višestruko ubistvo, Igor Nađ ubijene Maja Josipa Tojagić Foto: Tanjug/FaH/ Damir Sencar

Turski mediji i pojedini arapski pozivajući se na izveštaj Ministarstva unutrašnjih poslova Turske, objavili su da je u sklopu deportacije terorista stranog porekla, deportovan i jedan terorista hrvatskog porekla koji je bio na putu za Siriju, piše Večernji list.

Kako navode mediji, Ministarstvo je u saopštenju naznačilo da se operacija deportovanja stranih terorista u zemlje porekla, a koja je počela 11. novembra prošle godine, nastavlja i dalje.

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu, rekao je da Turska "nije hotel za teroriste ISIL-a koji su državljani drugih zemalja".

Mladić (20) nije terorista?

Detalje oko deportacije, kao i identitet hrvatskog državljanina nisu objavili ni Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske ni mediji. Pojavila se, međutim, i informacija prema kojoj Hrvat kog je Turska uhapsila i deportovala zapravo nije terorista. Kako javlja Dnevnik Nove TV, nije reč o teroristi, već o mladiću (20) narušenog mentalnog zdravlja iz Koprivnice. Ali, za sada, nema nikakvih pouzdanih informacija o tome ko je zapravo deportovani Hrvat i pod kojim okolnostima je uhapšen.

Turska je do sada deportovala najmanje 7.500 pripadnika ISIS-a, piše Aa.com.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    6. mart 2020 | 22:00

    To su novinari verovatno a Turcima nepase da oni svetu prenose istinu o izbeglicama pa je najlakse objavit da su teroristi. Ima fudbalera tamo koji igraju pa se nadajmo da i njih neprozovu teroristima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA