Kineski radnici koji rade auto-put ka Srbiji, pod nadzorom u kampovima

Radnici koji su došli dostavili su traženu medicinsku dokumentaciju

  • 1
Koronavirus Foto: Tanjug/AP

Deo kineskih radnika angažovanih na izgradnji auto-puta, koji su početkom meseca došli iz Kine, stavljeni su pod pojačani zdravstveno-sanitarni nadzor u za to opremljenim kampovima CRBC, kako je i dogovoreno, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Na sastanak Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti kojim je predsedavao ministar zdravlja Kenan Hrapović, razmatrane su informacije o povratku dela kineskih radnika i menadžerskog tima kompanije CRBC, angažovane na izgradnji auto-puta.

Kako je saopšteno, zaključno sa 4. martom pod zdravstveni nadzor bilo je 69 radnika CRBC-a - u februaru 28 inženjera i u martu 41 radnik koji su smešteni u kampu Lopate i Uvač 4.

Ukupno, pod zdravstveni nadzor stavljeno je 782 putnika iz Kine i 302 putnika iz Italije i Japana.

Dolazak radnika je najavljen u skladu sa merama definisanim od strane IJZ i svi radnici koji su došli dostavili su traženu medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom stanju.

Iz Ministarstva zdravlja su kazali da se svi radnici osećaju dobro i da su pod nadzorom medicinskog osoblja.

Iz Ministarstva su saopštili da je najavljen dolazak još 207 radnika u intervalima do 17. marta, te da će se i za njih preduzeti sve propisane mere.

(Telegraf.rs/RTCG)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • livia

    8. mart 2020 | 09:19

    Sramota.Mimo Kovid 19 da se za gradnju nasih puteva uvoze radnici iz Kine dok imamo visak radne snage u Srbiji?Gde vam je pamet ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA