Crna Gora suspenduje đačke ekskurzije u inostranstvo zbog korona virusa

Nadležni će podeliti brošure učenicima i zaposlenima, kako bi bili obavešteni o merama prevencije

  • 0
Korona virus Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo prosvete Crne Gore poslalo je svim obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori informacije po preporukama Instituta za javno zdravlje o privremenoj suspenziji školskih ekskurzija i drugih organizovanih đačkih putovanja u inostranstvo, do normalizacije epidemiološke situacije, prenosi RTCG.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, očekuju da će škole postupati odgovorno i profesionalno u odnosu na tu preporuku.

Organizovana je urgentna distribucija brošure o merama prevencije i suzbijanju infekcije korona virusom koju je pripremio i odštampao JU Institut za javno zdravlje.

- Iste će blagovremeno biti podeljene učenicima i zaposlenima, kako bi svi bili na vreme obavešteni o merama prevencije i sprečavanja infekcije korona virusom - navodi se u saopštenju.

Naloženo je i da se u najkraćem mogućem roku organizuju roditeljski sastanci, na kojima bi se roditelji upoznali sa sadržajem brošura, a sve u funkciji zaštite sopstvenog, kao i zdravlja dece.

- Očekujemo da u odnosu na pomenute informacije škole odgovorno i profesionalno postupaju - zaključeno je u saopštenju Ministarstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA