≫ 

Navala za belim lukom i krompirom u Banjaluci: Voće slabo kupuju, prodavci očajni

Prodavci na pijacama kažu da "ovako nikada nije bilo"

  • 4
Beli luk Foto: Pixabay

Nakon uvođenja vanrednih mera zbog korona virusa u Rrepublici Srpskoj, na Gradskoj pijaci u Banjaluci stanje je kao i prethodnih dana.

- Ljudi je malo, čak i nešto manje nego u ponedeljak i utorak, a i to malo su više šetači nego kupci i potrošači. Voće se kupuje u malim količinama, nešto bolje idu jedino beli luk i krompir u vrećama, valjda se narod boji da će biti zabranjeno kretanje, pa da ima ono osnovno - kaže jedna prodavačica.

Najmanje mušterija ima tamo gde se prodaje najzdravija hrana: domaća jaja, voće i povrće iz sela na Manjači i u Lijevču, prenosi "Srpskainfo".

Zora Janjetović iz Borkovića kod Banjaluke, kaže da od jutros prodaje samo beli luk, koji je uzgajila u svojoj bašti ili kupila od komšija: sva ostala roba stoji netaknuta.

- Nije problem samo korona virus, problem je što narod nema para, a sad i ono malo što imaju čuvaju, valjda, za ne daj Bože. 10 godina radim na pijaci, nikad ovako nije bilo - kaže ogorčeno Zora.

Inače, cene su uobičajene, a ponuda dosta dobra, a osim belog luka i krompira, dosta dobro se prodaju i limun, narandže i nar, mada većina mušterija ove voćke kupuje na komad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA