≫ 

Majka učenice škole u Zagrebu pozitivna na korona virus: Ne znaju kad je dete bilo na času

Škola u Zagrebu nije dezinfikovana

  • 0

Osnovna škola Jure Kaštelana na zagrebačkoj Savici danas normalno radi, nakon što se juče saznalo da je majka devojčice koja pohađa školu pozitivna na korona virus.

Škola nije dezinficikovana kao što je to bio slučaj s HEP-om, kompanijom u kojoj radi prvozaraženi u Hrvatskoj, u koju je odmah bila poslata epidemiološka služba i cela zgrada je dezinfikovana.

Direktor škole je za Index potvrdio da majka učenice ima virus. Ipak, škola nije zatvorena, već je danas puna dece.

"Dete je u izolaciji, mama je hospitalizovana"

Direktor škole Krešimir Supanc rekao je da je devojčica juče verovatno bila u školi, ali da nije siguran. Rekao je da ne može da odaje podatke o deci.

- Ničije nalaze ne mogu prepričavati. Razgovarao sam s majkom devojčice, ona je hospitalizovana, a dete je kod kuće u izolaciji. Ne znam kad je bila u školi. Verovatno juče. Ja sam obavio usmeni razgovor s dežurnim epidemiologom i on mi je dao kontakt našeg epidemiologa na Krugama. Rekli su mi neka škola normalno radi i da je ne zatvaram. Nisu mi rekli da preduzimam ikakve posebne mere. Mi poštujemo ona pređašnja uputstva da deca imaju sapun i papir. Nisu mi rekli da išta dezinfikujem. Nemojte mene da pitate, ja nisam epidemiolog, ne mogu mimo epidemiologa da odlučujem šta će škola preduzimati - rekao je Supanc za Index.

On je istakao da je zabrinut za sigurnost dece, ali da ne može da postupa suprotno uputstvima epidemiologa.

- Jedna učiteljica je obavestila da je mama zaražena pa smo mi zvali mamu i ona je to potvrdila. Mama je tog trenutka kad sam je zvao nama upravo pisala mejl. Valjda je javila prvo porodici. To se sve izdogađalo juče. A mala je juče bila u školi, to su sve informacije o detetu. Mama ima blage simptome. Verovatno je bila u kontaktu s nekim od zaraženih. Dakle sve što mogu reći jeste da je epidemiolog upoznat u koju školu ide dete. Dežurni epidemiolog me nije uputio na dalje postupanje, a ja, kao što sam rekao, ne mogu da radim mimo preporuka - rekao je direktor.

Od juče na stranicama škole stoji obaveštenje: "Zbog velikog broja upita ovim putem vas obaveštavamo kako se sutra nastava normalno odvija prema rasporedu. Sve nadležne službe upoznate su sa situacijom i za sada nemamo upute o prekidu nastave. Molim vas da pratite našu web stranicu na kojoj ćemo objavljivati informacije kako postupati u slučaju da dobijemo drugačija upustva."

Indexu se javila i osoba koja je upoznata sa stanjem u OŠ Jure Kaštelana. Rekla je da niti jedan član porodice zaražene žene nema simptome pa u skladu sa tim nisu ni testirani na korona virus.

Sve informacije o korona virusu iz časa u čas pratite u specijalnom blogu Telegraf.rs

Video: Snimak jednog ludila: Skinuo masku, polizao ruku pa sekret razmazao po šipki u prevozu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA