Mladić iz Zagreba pušten kući: Nema više korona virus, a opisao je strašan život u karantinu

Broj zaraženih u Hrvatskoj danas se popeo na 25

  • 0
Korona virus, koronavirus, Nemačka, medicinska sestra Foto: Tanjug/AP

Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu danas je otpuštena prva zdrava osoba ranije obolela od korona virusa (COVID-19), saopštio je večeras Štab civilne zaštite.

- Da prva sam osoba u Hrvatskoj koja je otpuštena kući iz bolnice i preboleo sam korona virus - kaže mladić za Jutarnji list.

Dodaje da je i njegov brat sada negativan, te se očekuje da i on uskoro bude pušten iz bolnice. Ipak, mladić će ostati kući pošto se u nekim ekspremnim situacijama može desiti da zaraza traje i 25 dana.

Život u karantinu

- Neverovatno je da su svi ti dani nekako brzo prolazili, a već imam osećaj kao da nikad nisam ni bio tamo - kaže on.

- U bolnicu sam došao s temperaturom od 37,4 i to je bio jedini simptom koji sam imao tog dana. Sledeća dva dana temperatura se pela do 38,5 i počeli su da se pojavljuju klčasični simptomi za grip, bol u mišićima i zglobovima, "teška glava" i opšta slabost. Zapravo sam šest dana imao neke simptome, a nakon toga je stalo. Ostao je samo hronični umor sledećih nekoliko dana. Zaista mi je teško da procenim je li to bilo zbog bolesti ili su to posledice toga što smo bili dugo u zatvorenom - priča on.

Priseća se da je u karantinu prvo bilo dosadno.

- Jednostavno prihvatiš situaciju i to postane tvoj život. U ovom slučaju, brat i ja u maloj sobi 24 sata na dan i tako unedogled - priča on.

Budili su se u 8 sati, a onda su im proveravali vitalne funkcije, temperaturu i dobijali doručak.

Deo dana su čistili sobu.

- Ne možete da verujete koliko se prašine skupi u kratkom vremenu... ili smo se samo pravili da je ima kako bismo trošili vreme. Nisam se nikad u životu tako naribao WC-a, ali Bože moj, proleti dva sata u trenu - kaže on.

Korona virus u Hrvatskoj

Iz te bolnice potvrđeno je danas još šest obolelih osoba novim korona virusom, prenosi Hina, tri osobe su bliski kontakti već obolelih osoba iz Rijeke.

Dve osobe, koje su došle iz Austrije i Nemačke hospitalizovane su u Zagrebu, a jedna, koja je došla iz Italije, hospitalizovana je u Sisku.

Dosad je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 25 obolelih osoba.

Dosad je ukupno testirano 483 uzorka i u ovom trenutku je još 39 uzoraka na testiranju.

Pod zdravstveni nadzor do sada 5.900 osoba.

Video: Panika ili beda? Školska deca u Kolumbiji na časovima prave maske za korona virus

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA