≫ 

Dečak iz Hrvatske koji se leči u SAD ne može kući: Zbog korone lekari odbijaju evropske pacijente

Pošto neće ići u Boston na pregled, čekaju dozvolu od Šimunovog lekara da krenu kući. Ali, nažalost, to sad nije moguće

  • 0
Korona virus Foto: Tanjug/AP

Mali Šimun, Hrvat koji je rođen bez 25 kostiju, pre nekoliko meseci otputovao je na lečenje u Majami. Sada, kada je gotovo izlečen, ne može da se vrati kući, pa ni da ode na poslednji pregled, i sve to zbog korona virusa.

On sa majkom do daljnjeg neće izlaziti iz stana, samo po ono najpotrebnije.

- Trebalo je da se vratimo 11. aprila, ali, danas su nam otkazali let i ne znam kako ćemo se i kad vratiti kući. Trebalo je da odemo na još jedan pregled u Boston, ali javili su nam da više ne primaju strane pacijente. Pokušali smo da im objasnimo da smo u Americi poslednjih 7 meseci, ali i ovde je zavladala panika rekla je za hrvatski list "24 sata" Martina Stojanović, majka malog Šimuna.

Svi pregledi, a pogotovo Evropljana, su otkazani.

- On je odlično i super. Navikao se na svoju novu 'nogicu' - rekla je Martina i dodala da je i u Americi nastala panika.

- Nema vode da se kupi, dezinfekcionih sredstava, maski... nema ničega. A kupovina je ograničena. Po osobi se mlože kupiti dva sapuna, dva paketa vode... - govori.

Pošto neće ići u Boston na pregled, čekaju dozvolu od Šimunovog lekara da krenu kući. No, nažalost, to sad nije moguće.

- Iz agencije su nam rekli da navodno još postoje letovi iz Njujorka i Vašingtona, ali niko nije siguran dokad će biti dotupni. U Njujorku je opsadno stanje što se letova tiče. Zaista ne znam kako ćemo se vratiti, ali ne gubimo nadu i optimistični smo - kaže mama.

Njihovi prijatelji iz Italije, koji su takođe poslednjih 7 meseci u Americi, trebalo je da lete kući početkom juna, ali su i njima otkazali let i rekli im da će moći da lete tek u septembru. Od danas više ne mogu da kupe ni karte preko interneta.

- Ne želimo ni da pomišljamo na taj scenario. Nadamo se da će se ovo završiti brzo. Osećam se kao u filmu, taman nešto prođe, a onda nova prepreka. Kao da ništa nije stvarno... No, najbitnije je da je Šimun dobro, da super napreduje. Nekako ćemo već doći do Hrvatske - pozitivna je Martina.

Onlajn kupovina super funkcioniše, pa se zasad sve može naručiti na kućnu adresu.

- Ostajemo pozitivni i nadamo se najboljem - zaključila je.

Ostaju do daljnjeg u Americi, a Šimun će ići na fizikalnu terapiju.

Video: Snimak jednog ludila: Skinuo masku, polizao ruku pa sekret razmazao po šipki u prevozu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA