≫ 

Đaci iz OŠ "Brako Ćopić" pušteni iz izolacije: Svi se osećaju dobro

Nadležni ocenjuju da se blagovremenim reagovanjem presekao virus, odnosno njegovo širenje u nultom klasteru jer iz njega nije bilo novoobolelih

  • 0
OŠ Branko Ćopić, Banjaluka Printscreen Instant street view

Učenici i nastavnici OŠ “Branko Ćopić” koji su prvi stavljeni u kućnu izolaciju, nakon što je kod jednog đaka potvrđeno da je oboleo od korona virusa, izašli su iz 14-dnevne izolacije i svi se osećaju dobro, javlja Srpskainfo.

- U izolaciji se nalazilo 12 nastavnika i 26 učenika. Juče su kolege iz Doma zdravlja prozvale telefonom porodice i svi su dobrog zdravstvenog stanja – rekla je  direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović.

Nadležni ocenjuju da se blagovremenim reagovanjem presekao virus, odnosno njegovo širenje u nultom klasteru jer iz njega nije bilo novoobolelih.

Todorovićeva ističe da zdravstveni radnici ovih dana imaju pune ruke posla, veliki je broj građana pod nadzorom.

- Svakodnevno pozivamo preko hiljadu osoba, razgovaramo sa njima kakvo im je zdravstveno stanje i evidentiramo te podatke. Imamo i non-stop pozive građana koji su došli iz inostranstva ili sumnjaju da su bili u dodiru sa potencijalnim obolelim – zaključila je ona.

Video: Kako da olakšamo sebi izolaciju tokom pandemije?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA