≫ 

Muškarac go do pojasa lutao Zagrebom, policija upozoravala građane: "Možda je zaražen, ne prilazite"

On je sklonjen sa ulice i biće mu pružena lekarska pomoć

  • 1
Hrvatska, višestruko ubistvo, Igor Nađ ubijene Maja Josipa Tojagić Foto: Tanjug/FaH/ Damir Sencar

Muškarac, go do pojasa, danas je dezorijentisano lutao ulicom jednog naselja u Zagrebu, dok je policija preko razglasa upozoravala prolaznike da mu ne prilaze, prenosi 24sata.hr.

- Policija ga je sledila s dva vozila, nisu se usudili da mu priđu u strahu od kontakta. Putem razglasa su upozoravali okupljene prolaznike: "Nemojte da prilazite ovom gospodinu, najverojatnije ima zarazu" - ispričala je čitateljka koja je hrvatskom portalu poslala video.

- Sad je na podu i go do pojasa, a policija tera susede. Nešto niz ulicu je i majica koju je odbacio. Policija čeka da Hitna dođe po njega, ne znam kako su ga oborili - ispričala je ona.

Iz zagrebačke policije potvrdili su da su oko 13 sati dobili dojavu o događaju te da će muškarcu pružiti adekvatnu lekarsku pomoć. Kako se nezvanično saznaje, verovatno će biti zbrinut na psihijatriji.

Čitateljka se i zapitala šta se radi u trenucima kada policija mora biti u kontaktu s potencijalno zaraženim čovekom i postoji li neko uputstvo za postupanje?

Kako prenosi portal, policajci su dobili uputstva. Sredstva za dezinfekciju, maski i rukavica imaju dovoljno, a svi policajci se mogu obratiti i svom rukovodiocu ako im išta od toga nedostaje.

"Bez zaštite smo!"

Međutim, izvori iz policije za 24sata.hr kažu drugačije.

- Bez zaštite smo, ali i bez ikakvih posebnih uputstava. Sve na šta se svodi reakcija naših nadređenih jeste smanjivanje otvora na zaštitnom šalteru na prijemu u stanici. A istovremeno dovodimo u prostorije stanice ljude među kojima su mnogi u vrlo rizičnim grupama, neki od njih neprestano izloženi virusu na ulici, moramo biti i u kontaktu s onima koji su ionako bez osnovnih uslova da održavaju ikakvu higijenu ili da se štite, a ni mi sami nemamo ni zaštitnih maski, ni rukavica, apsolutno ništa kod postupanja prema takvim ljudima. Mnoge privatne kompanije su napravile vrlo precizne rasporede kako da zaštite svoje ljude i organizuju posao da se zaraza i mogući kolaps svede na minimum, zabranile kontakte među različitim smenama i dale precizna uputstva, a u policiji, koja bi trebala prva to da učini, načelnici se ponašaju kao da je sve uobičajeno - žale se službenici iz PU zagrebačke.

Video: Čovek krši policijski čas, baulja kod Sajma i viče

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    20. mart 2020 | 05:33

    Jeste prvi zombi je krenuo..korona ulazi kroz oci I napada mozak..pa dobro ljudi ... Nije svaki zarazen ludak,I obrnuto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA