• 0

Bolničke krevete ubacuju u zagrebačku Arenu: Spremaju se za prihvat zaraženih

Hoće li se ispred Arene podizati i šatori, zasad nije poznato

  • 0

U Hrvatskoj su, kako bi se osigurao smeštaj za zaražene koji nemaju teške simptome korona virusa, započele su pripreme za prihvat bolesnika u zagrebačkoj Areni.

Kako je rekao Pavle Kalinić za Index, iz Kancelarije za hitne situacije, postavljanje kreveta i pretvaranje Arene u bolnicu u nadležnosti je države, a ne Grada Zagreba. Kalinić je pre par dana rekao da je Arena spremna, ali da će se pre razmatrati druge lokacije.

Hoće li se ispred Arene podizati i šatori, zasad nije poznato. O tome se razmišlja i to je opcija ako bude potrebno, objavila je jutros N1 televizija.

Šatori ispred KB Dubrava

Juče je počelo i postavljanje šatora ispred KB Dubrava. Postaviće se ukupno 28 šatora, od kojih će 20 biti za prihvat oko 250 bolesnika dok će ostali služiti za presvlačenje i opremu.

Kako su javili iz MORH-a, radi se o tzv. ekspedicijskom kampu i šatorima tipa Alaska. U šatorima će biti 270 kreveta. Postavljanje i opremanje jednog šatora traje dva sata.

Nakon što se digne šator, oprema se s deset kreveta. Ima izolaciju i oprema se rasvetom, grejanjem i klimatizacijom. Kamp ima svoj izvor energije.

Video: Šatori u kojima će biti smešteni naši državljani iz inostranstva a bez boravišta u Srbiji

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima