≫ 

“Svi moramo u izolaciju”: Sveštenik u Hrvatskoj oboleo od korona virusa

U Hrvatskoj je prema poslednjim podacima zabeleženo 128 slučajeva korona virusa, a jedna osoba je umrla od ove infekcije

  • 0
Pop Svestenik, krst, molitva Foto: Tanjug/AP

Svešteniku Mati Aračiću (75) iz Sesvetskog Kraljevca u Hrvatskoj ipak je potvrđeno da je oboleo od korona virusa.

Kako prenosi "Večernji list", tim povodom oglasio se i župnik župe Isusova uskrsnuća Vlado Letinčić i pozvao sve koji su bili u kontaktu sa sveštenikom i župljaninom Marijanom Ćaćićem da budu u samoizolaciji.

- Dragi i poštovani župljani župe Sesvetski Kraljevec. Pošto je testiranjem na COVID-19 (korona virus) utvrđeno da su dve osobe pozitivne: don Mate Aračić, penzionisani sveštenik i gospodin Marijan Ćaćić, delilac pričesti - navodi Letinčić u objavi.

- Svi koji smo u poslednjih 20 dana na bili koji način bili u kontaktu sa gore navedenima moramo da idemo u samoizolaciju i da se javimo lekarima opšte prakse koji će prema potrebi (ukoliko i sami imamo neke simptome) obaviestiti epidemioloske službe. Sada je važno da sprečimo moguće širenje i da zaštitimo jedni druge kroz samoizolaciju. Molim vas da se ova poruka prosledi našim župljanima preko grupa i kontaktata. U molitvi povezani. Vlado Letinčić, upravitelj župe - dodaje se u objavi za medije.

U Hrvatskoj je prema poslednjim podacima zabeleženo 128 slučajeva korona virusa, a jedna osoba je umrla od ove infekcije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA