• 2

Sveštenik na hrvatskom ostrvu pozvao vernike u crkvu iako traje zabrana, komentari su neverovatni

Iako su okupljanja zabranjena i savetuje da ljudi izbegavaju grupe, sveštenik poziva u crkvu

  • 2
Don Oleg Petrović

Foto: Facebook/Don Oleg Petrović

Sveštenik na hrvatskom ostrvu Žirju don Oleg Petrović usled epidemije korona virusa, najrigorznijih zabrana u novijoj hrvatskoj istoriji i zabrani okupljanja i socijalnih kontakata, javno poziva vernike u svoju crkvu, prenosi Morski.hr.

- Draga braćo i sestre, sutra u jutarnjim satima na Dan Gospodnji župne crkve sv. Marije u Žirju i sv. Petra u Kapriju ipak će biti otvorene, te će biti izloženo Presveto Otajstvo, pa ko ima potrebu moći će se u tišini pomoliti. U molitvi i duhu ostanimo povezani - objavio je don Oleg Petrović na Fejsbuku.

Kao da se Odluke nacionalnog stožera civilne zaštite ne odnose na njega i njegove sledbenike, komentari ispod njegovog poziva su jednako šokantni.

Don Oleg Petrović

Foto: Facebook/Don Oleg Petrović

Svi, čini se, podržavaju poziv, pa osim svetovnoj vlasti, medicinskoj struci i zdravom razumu, odlučili su prkositi i Odredbi Hrvatske biskupske konferencije u vezi sa sprečavanjem širenja bolesti COVID-19 u kojoj, između ostalog stoji da se sve svete mise, slavlja sakramenata, sakramentala, pučke pobožnosti, župna slavlja i drugi događaji i svi sastanci otkazuju do daljnjeg, kako unutar zatvorenih prostora tako i na otvorenim prostorima.

Don Oleg Petrović

Foto: Facebook/Don Oleg Petrović

Poziv sveštenika komentarisao je šibenski gradski većnik i ekološki aktivist Anton Dobra.

- Bože moj ima li te. Prosvetli sluge svoje. Sad kad su ostrva puna sveta, sad kad virus kaže ajte, skupite se na vrpu da vas bolje sredim, da vas bolje zarazim i pobijem, da vas potrebim i to još malo starčadi što je ostalo... Ne. Molimo se iz topline domova svojih - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    I ime a pogotovo prezime, izvorno hrvatsko...

  • Cika Velja

    Turi noge u more,gledaj u pucinu i disi...batali se vere...nisi ti za te stvari!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima