• 39

Andrija Mandić uputio molbu Vučiću: Potrebna nam je pomoć Srbije u borbi sa korona virusom

Pozvao je da u skladu sa mogućnostima, a imajući u vidu i situaciju u kojoj se i naša država nalazi, Srbija pomogne Crnoj Gori kako bi se što uspešnije borili sa ovom pošašću

  • 39
Andrija Mandic, Aleksanda Vucic

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije, Nikola Tomić

Predsednik Nove srpske demokratije i član predsedništva DF Andrija Mandić obratio se danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, sa molbom da u što kraćem roku uputi pomoć Crnoj Gori, koja se nalazi u teškoj situaciji zbog epidemije korona virusa.

- Koristim ovu priliku da Vas zamolim da Vaše veoma dobre međunarodne odnose sa Kinom i drugim velikim državama, kao i potencijale sa kojima raspolaže država Srbija stavite jednim delom i u funkciju borbe protiv korona virusa u Crnoj Gori, kao što ste to, krajnje odgovorno i državnički, uradili u odnosu na Republiku Srpsku - poručio je on.

Podseća da je u Crnoj Gori svaki treći građanin srpske nacionalnosti, te da se on danas obraća kao predsednik jedine parlamentarne stranke koja u svom programu i nazivu nosi srpsko ime i koja je članica najjačeg političkog saveza u ovoj zemlji - Demokratskog fronta.

Pozvao je da u skladu sa mogućnostima, a imajući u vidu i situaciju u kojoj se i naša država nalazi, Srbija pomogne Crnoj Gori kako bi se što uspešnije borili sa ovom pošašću.

Kako kaže, posebno je teška situacija na severu Crne Gore, koji je zbog dugogodišnjeg ekonomskog zaostajanja i siromaštva, ovih dana suočen sa nedostatkom neophodne medicinske opreme za borbu protiv korona virusa.

- Imajući u vidu da u tim opštinama srpski narod čini dominantan deo stanovništva, cenim da bi država Srbija mogla značajno da pomogne u ovim teškim trenucima. U Pljevljima, Bijelom Polju, a i u čitavoj Crnoj Gori nedostaju respiratori, testovi, zaštitne maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju…Vaša pomoć ne bi pomogla samo srpskom narodu, nego svim narodima i građanima Crne Gore, koji znaju da u Srbiji uvek imaju samo prijatelja - rekao je Mandić.

On je zahvalio na tome što Srbija snabdeva Crnu Goru prehrambenim proizvodima i naglasio da su ovo ona vremena u koima smo upućeni na najbliže.

- Hiljade tona robe široke potrošnje svakog dana iz Srbije dolazi u Crnu Goru i tako se obezbeđuje sigurno snabdevanje za svaku porodicu u našoj zemlji. Ova bratska pomoć i solidarnost nas u potpunosti podsećaju na one teške dana kada je Crna Gora bila pogođena strašnim zemljotresom 1979. godine i kada bratska Srbija nije dozvolila da bilo šta fali ili nedostaje građanima Crne Gore - istakao je član predsedništva DF Andrija Mandić.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Montenegro

    Mandić je pravi Srbin! Kada je Crna Gora priznala Kosovo, Mandić je štrajkovao gladju. Za pet dana štrajka ugojio se sedam kilograma.

  • Boban

    Srbi i Crnogorci isti narod koji je amerika za saku dolara (milione $) rastavila tako sto je podkupila politicare (Milo i ostala bagra) da bi odcepili Crnu Goru od Srbije i od istog naroda napravili dve drzave jer je to njima u interesu da rasparcaju Srbiju i posvadjaju isti narod. Ljudima treba pomoci jer nisu oni krivi za to sto su placenici amera proglasili drzavu, njih ionako nista nije nikad niko ni pitao nego je sve namesteno kako se inace i namesta sve.

  • dd

    Treba poslati crkvi a ona zna kome treba dati

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima