Nasmejali region do suza: Nedaće političara sa zaštitnim maskama, Milanović je pobednik

Pandemija korona virusa uticala je i na svakodnevicu našeg regiona, tako da su rukavice i zaštitne maske postale deo “obaveznog aksesoara

  • 0
Zoran Milanović Foto: Printscreen/Youtube

Korona virus i pored svih napora medicinskih stručnjaka i vlada širom sveta nastavlja da se širi i uzima živote. Prema poslednjim podacima, u svetu je obolelo preko 380.000 ljudi, dok je preko 16.000 izgubilo život od ovog virusa.

Mnoge države na svetu uvele su restriktivne mere kojima su maltene čitave zemlje stavljene pod blokadu. Pored saveta da se koriste maske i rukavice, uvedeno je i ograničeno kretanje građana kako bi se sprečilo dalje širenje zaraze.

Pandemija korona virusa uticala je i na svakodnevicu našeg regiona, tako da su rukavice i zaštitne maske postale deo “obaveznog aksesoara” ukoliko izlazimo napolje, bilo to da kupujemo hranu, lekove ili potrepštine ili odlazimo na posao. Međutim, nekima stavljanje zaštitnih maski i dalje predstavlja priličan problem.

Tako je predsednik Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić na konferenciji za medije imao veliki problem da stavi zaštitnu opremu.

- Oko sebe je samo stavi - sugerisao mu je neko od saradnika, ali muke oko maske su još trajale.

Zaštitna maska na kraju je zavezana, ali samo oko vrata, a Novalić se obratio građanima.

Međutim, Novalić nije jedini lider koji nikako da se navikne na nošenje maske. Naime, predsednik Hrvatske Zoran Milanović prisustvovao je sastanku državnog vrha i kriznog stožera.

U jednom trenuku posegao je za šoljicom kafe kako bi uzeo gutljaj, ali onda se tek setio da ima masku na licu. Pomalo razočaran, samo je spustio šoljicu i predomislio se za kafu.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA