Zatvorenici iz Spuža pisali Đukanoviću: Traže amnestiju zbog korona virusa

Zbog pandemije virusa Covid-19 više zatvorenika je zabrinuto jer je u tim uslovima nemoguće držati socijalnu distancu, a zatvori su pretrpani, zbog čega raste strah od širenja zaraze.

  • 6
Zatvor, rešetke

Foto: Pixabay

Zatvor, rešetke

Foto: Pixabay

Zatvorenici u crnogorskom zatvoru u Spužu potpisali su peticiju u kojoj traže amnestiju osuđenih na kazne zatvora do tri meseca i da se ostalima kazna umanji za četvrtinu zbog opasnosti od koronavirusa.

Oni su peticiju u ponedeljak predali Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, a inicijativu su uputuli i predsedniku Crne Gore Milu Ðukanoviću, prenosi podgorički portal CdM.

Kako se navodi, zbog pandemije virusa Covid-19 više zatvorenika je zabrinuto jer je u tim uslovima nemoguće držati socijalnu distancu, a zatvori su pretrpani, zbog čega raste strah od širenja zaraze.

Dodaje se da su zatvorenici uputli molbu Ðukanoviću, u nadi da će imati sluha za njihov problem i amnestirati ih i istakli da je ovo je pravi momenat za "akt milosti", jer bi virus u Zavodu napravio trajne i katastrofalne posledice.

U cilju sprečavanja širenja koronavirusa u UIKS-u su uvedene nove mere kojima je ukinuta dozvola osuđenicima da koriste pogodnosti vikenda u krugu porodice, zabranjene su posete, a novac se može uplaćivati samo preko pošte.

Video: Ovako izgleda objekat u Požarevcu za one koji krše samoizolaciju

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA