≫ 

#ZaNašuSrpsku: Poziv dijaspori da pomogne, jer zajedništvom i solidarnošću možemo sve

U doba krize, kakva trenutno pogađa celi svet, pravo je vreme da se pokaže zajednička snaga

  • 5
Banja Luka, Republika Srpska Foto: Profimedia/Alamy

Nakon potvrđivanja prvih slučajeva infekcije korona virusom u regionu, Republika Srpska je bila među prvima koja je počela uvoditi konkretne mere sa ciljem što efikasnije zaštite zdravlja i života svojih građana. Kako bi pomogli zemlji da se što bolje izbori sa krizom, portal u Austriji Dunav.at je zajedno sa Vladom RS pokrenuo kampanju #ZaNasuSrpsku koja poziva ljude u dijaspori da pomognu Fondu solidarnosti Republike Srpske.

Bez obzira na brzu i kvalitetnu reakciju vlasti, Republika Srpska se nalazi u otežanoj situaciju s obzirom na to da raspolaže veoma ograničenim sredstvima, daleko manjim od onih kojima raspolažu države Evropske unije. Privreda je u veoma teškoj situaciji koja je uslovljena otežanim poslovanjem i zabranom kretanja. Uz sve to, na snazi je i zabrana izvoza medicinske opreme iz Evropske unije, zbog čega je otežana nabavka opreme koja je potrebna Republici Srpskoj.

Kako bi se ova situacija što pre i što lakše prevazišla, potrebna je vaša pomoć. Potrebna je pomoć svih vas kojima je Republika Srpska matica, otadžbina i zavičaj; vas čije su porodice, prijatelji, kumovi i rodbina upravo tamo i bore se ne samo sa pandemijom koja je u toku, već i finansijskim poteškoćama koje sleduju.

Sada je više nego ikad važno da budemo složni, jedinstveni i solidarni, jer samo tako možemo da spasimo naše prijatelje, naš narod i našu Srpsku. U doba krize, kakva trenutno pogađa celi svet, pravo je vreme da se pokaže zajednička snaga. Samo uz sopstvenu volju i resurse možemo da se uzdamo i tako omogućimo što lakše prevazilaženje situacije koja nije nimalo bezazlena.

I zato, ukoliko ste u mogućnosti da pomognete, pozivamo vas da svojom novčanom donacijom spasite nekome život i obezbedite nephodne uslove za rad onima na kojima je, pored nadležnih institucija, najveća odgovornost - našim herojima, medicinskim radnicima.

Krizni štab Republike Srpske pozvao je sve naše privrednike - one koji su tako u mogućnosti - da uplate novčana sredstva na račune posebnih namena - Fond solidarnosti Republike Srpske.

IBAN: BA395551101000275797.SWIFT: NOBIBA22Račun je otvoren kod Nova banka, Banja Luka.

Podelite ovu vijest dalje uz zvanični heštag, kako bi se što više ljudi uključilo!

Idemo zajedno #ZaNašuSrpsku!

Video: Vučić sa Dodikom o pomoći Srbiji RS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dane

    26. mart 2020 | 13:24

    A sad se moli dijaspora! A do juce pljuvanje na gastarbajtere

  • Toni

    26. mart 2020 | 12:30

    U RS i ima samo privrednika koji su bliski Vlasti Ili su u njihovom vlasnistvu

  • Ccc

    26. mart 2020 | 20:39

    Prosli put ta poplave sto sam donirao iz slo 100eu banka uzela jos oko 18 eu...napravite da se uplati preko neta master card...itd...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA