≫ 

U Sarajevo sleće avion iz Italije: Bosanci se vraćaju kući, držaće ih u izolaciji u studentskom domu

Prethodno je Krizni štab Federacije BiH odlučio da ovaj centar bude pretvoren u mesto za izolaciju, a na to je reagovao Studentski parlament, koji smatra da ova odluka ide na štetu studenata

  • 1
Putnici, aerodrom, koferi, zaštitna odela, maske, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Uoči dolaska bosanskohercegovačkih državljana iz Italije, koji će biti smešteni u izolaciju, Studentski dom na Bjelavama u Sarajevu biće pretvoren u mesto za njihov boravak tokom pandemije korona virusa.

Studentski centar sinoć je putem Facebook stranice pozvao studente da se jave u Dom kako bi se rešio problem s njihovim stvarima. Pojedini studenti danas su se javili u dom kako bi ispraznili sobe, javlja Avaz.

Mnogi od njih su došli u pratnji roditelja. Rok za iznošenje stvari je bio do 12 sati. Kako je saopšteno, stvari onih studenata koji nisu bili u mogućnosti da dođu, spakovane su i sklonjene. Očekuje se da će bosanski građani iz Italije, države koja je u Evropi najteže pogođena pandemijom, stići na Sarajevski aerodrom čarter-letom iz Rima u 14 sati.

Prethodno je Krizni štab Federacije BiH odlučio da ovaj centar bude pretvoren u mesto za izolaciju, a na to je reagovao Studentski parlament, koji smatra da ova odluka ide na štetu studenata.

Video: Opšta bežanija: Ovako u Argentini sprovode meru zabrane kretanja zbog korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA