• 0

U Crnoj Gori produžen karantin i samoizolacija za 14 dana

Trenutno je u Crnoj Gori korona virus potvrđen kod 82 osobe

  • 0
Tuzi, Crna Gora, Korona virus, koronavirus

Foto: Vijesti

U naredbi crnogorskog Ministarstva zdravlja za preduzimanje privremenih mera za sprečavanje unošenja u zemlju i suzbijanje novog korona virusa, navodi se da će sve osobe kojima je izrečena mera samoizolacije ostati u njoj još 14 dana. Naredba je donesena na preporuku Instituta za javno zdravlje, pišu Vijesti.

Naredna je objavljena u Službenom listu i stupila je na snagu.

Novom naredbom za osobe kojima je na osnovu rešenja zdravstveno-sanitarne inspekcije određena mera stavljanja u samoizolaciju (u porodičnom smeštaju ili drugom objektu), po isteku 14 dana trajanja samoizolacije, produžava se za još 14 dana.

Osobama kojima je na osnovu rešenja zdravstveno-sanitarne inspekcije određena mera stavljanja u karantin (u objektu koji je Vlada Crne Gore odredila za karantin), a u toku trajanja karantina nisu imali simptome novog korona virusa, stavljaju se, posle isteka karantina, u samoizolaciju u porodičnom smeštaju u trajanju od 14 dana.

Pojašnjeno je da će se prevoz ovih osoba do porodičnog smeštaja obaviti uz propisane mere prevencije infekcije od korona virusa.

- Samoizolacija osoba (u porodičnom smeštaju ili drugom objektu) koje su bila u kontaktu ili se sumnja da su bile u kontaktu sa osobama obolelim od novog korona virusa, a nisu imale simptome ove bolesti, produžava se rešenjem zdravstveno-sanitarne inspekcije za 14 dana - piše u naredbi.

Trenutno je u Crnoj Gori korona virus potvrđen kod 82 osobe.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima