≫ 

U Crnoj Gori produžen karantin i samoizolacija za 14 dana

Trenutno je u Crnoj Gori korona virus potvrđen kod 82 osobe

  • 0
Tuzi, Crna Gora, Korona virus, koronavirus Foto: Vijesti

U naredbi crnogorskog Ministarstva zdravlja za preduzimanje privremenih mera za sprečavanje unošenja u zemlju i suzbijanje novog korona virusa, navodi se da će sve osobe kojima je izrečena mera samoizolacije ostati u njoj još 14 dana. Naredba je donesena na preporuku Instituta za javno zdravlje, pišu Vijesti.

Naredna je objavljena u Službenom listu i stupila je na snagu.

Novom naredbom za osobe kojima je na osnovu rešenja zdravstveno-sanitarne inspekcije određena mera stavljanja u samoizolaciju (u porodičnom smeštaju ili drugom objektu), po isteku 14 dana trajanja samoizolacije, produžava se za još 14 dana.

Osobama kojima je na osnovu rešenja zdravstveno-sanitarne inspekcije određena mera stavljanja u karantin (u objektu koji je Vlada Crne Gore odredila za karantin), a u toku trajanja karantina nisu imali simptome novog korona virusa, stavljaju se, posle isteka karantina, u samoizolaciju u porodičnom smeštaju u trajanju od 14 dana.

Pojašnjeno je da će se prevoz ovih osoba do porodičnog smeštaja obaviti uz propisane mere prevencije infekcije od korona virusa.

- Samoizolacija osoba (u porodičnom smeštaju ili drugom objektu) koje su bila u kontaktu ili se sumnja da su bile u kontaktu sa osobama obolelim od novog korona virusa, a nisu imale simptome ove bolesti, produžava se rešenjem zdravstveno-sanitarne inspekcije za 14 dana - piše u naredbi.

Trenutno je u Crnoj Gori korona virus potvrđen kod 82 osobe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA