≫ 

Studenti odvalili vrata i izašli iz izolacije, reagovala policija: Incident u karantinu u Tuzli

Nakon što su razvalili vrata na sobama, organizovali su druženje u grupama

  • 3
Maska, vizir, zaštitno odelo, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Veća grupa studenata koji su iz Nemačke stigli u BiH i već nekoliko dana se nalaze u karantinu u Hotelu Tuzla u četvrtak su prekršili pravila izolacije. Organizovano su odvalili barijere na vratima soba iz kojih su izašli i potom su organizovali druženje u grupama, uprkos zabranama koje su na snazi zbog korona virusa.

Portparolka Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) Amra Kapidžić za Klix.ba je potvrdila ovu informaciju kazavši da su studenti prvobitno uklonili barijere koje su se nalazile na vratima hotelskih soba u kojima boravi po jedna osoba.

- Policijski službenici koji su sinoć bili na osiguranju hotela u 22 sata su čuli buku koja je dopirala iz dela u kom su smeštene osobe u karantinu. Nakon toga su obavestili Policijsku stanicu Istok, a nakon što su obukli zaštitna odela ušli su u objekat u kom su evidentirali određeni broj osoba koje su kršile mere izolacije, jer su ih zatekli u sobama ili u hodniku u druženju - rekla je Kapidžić.

Sve nadležne službe obaveštene su o ovom događaju, a svako će u skladu sa svojim nadležnostima poduzeti adekvatne mere.

- Studenti su napravili incident, odvalili su nekoliko vrata, a nekoliko su otključali i izašli su iz soba. Ovim činom su prekršili uslove karantina i naredbe o socijalnoj distanci. Na ovaj način su počinili krivično delo u skladu sa članovima 225. i 226. Krivičnog zakona FBiH - rekao je Zoran Jovanović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite.

Inače, u karantinu u Hotelu Tuzla nalazi se 63 studenata koji su prošle sedmice iz Nemačke stigli u Bosnu i Hercegovinu. Takođe, u ovom karantinu boravi i nešto manji broj osoba koje su se iz Francuske vratile u tu zemlju.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Od 17 časova danas ćemo biti zatvoreni 60 sati, a na beogradskim ulicama - mravinjak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    11. april 2020 | 19:41

    Zov prirode, nema tu prepreke koja će obuzdati hormone pa nek ide život.

  • marko

    11. april 2020 | 21:44

    To je propali Balkan.Jako los primer.

  • Miloje

    11. april 2020 | 22:43

    Koliko razumem bili su zaključani u sobama...? Kao u zatvoru...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA