Preporuke u Republici Srpskoj: Napolju samo po troje ljudi, treba da nose maske i rukavice

Najavljeno je i da će policija sprovoditi pojačane kontrole parkova, izletišta i drugih mesta gde postoji mogućnost okupljanja većeg broja osoba

  • 0
Policijski čas, Republika Srpska, policija Policijski čas u Republici Srpskoj, Foto: ATA Images

Građanima Republike Srpske je preporučeno zbog epidemije korona virusa da na otvorenom prostoru nose zaštitne maske i rukavice, da se ne kreću u grupama više od tri osobe, uz obaveznu propisanu socijalnu dostancu, saopšteno je nakon sednice Glavnog koordinacionog tima.

Najavljeno je i da će policija sprovoditi pojačane kontrole parkova, izletišta i drugih mesta gde postoji mogućnost okupljanja većeg broja osoba.

- Glavni koordinacioni tim najavio je da će medicinski tim iz Ruske Federacije, koji je juče stigao u Republiku Srpsku, narednih dana izvršiti dezinfekciju bolnica, domova zdravlja i karantinskih prostora u kojima borave lica pozitivna na virus korona - navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, data je preporuka Republičkom štabu za vanredne situacije da obaveže trgovce i druge davaoce usluga, da svoje usluge, u direktnom kontaktu, pružaju zaštićeni maskom i rukavicama i sprovode propisane mere dezinfekcije.

Takođe, osoba koje primaju ove usluge dužna su da budu zaštićena maskom i rukavicama.

- Glavni koordinacioni tim zadužio je inspekcijske organe i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da pojačaju kontrolu primene svih dosadašnjih mera Republičkog štaba za vanredne situacije - navedeno je u saopštenju.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Vučić sa Dodikom o pomoći Srbiji RS

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA